Intialaisyhtiön renkailla ajanut Emil Lindholm tyytyväisenä – ”Paikka palkintopallilla on huikea saavutus”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen avasivat rallin SM-kauden sijoittumalla sarjan avausosakilpailussa Arctic Lapland -rallissa kolmanneksi.

TGS Worldwiden tiimin Skoda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko jäi 34 sekuntia rallin voittoon ajaneesta Skodan Teemu Asunmaasta.Kilpailun päätöspäivään toiselta sijalta startannut Lindholm menetti tiukassa sekuntitaistelussa yhden sijan, kun Juha Salo puristi lopussa ohi.

Paikka palkintopallilla oli kuitenkin se päämäärä, jota kaksikko lähti kilpailusta tavoittelemaan.

– Lauantain ensimmäisellä EK:lla olimme kärjen vauhdissa, iltapäivän kolme muuta erikoiskoetta olivat melko lumisia, ja näillä erikoiskokeilla olisi pitänyt pystyä parempaan, Lindholm totesi.

Lindholm ajoi Rovaniemellä intialaisen MRF:n renkailla.

– Tämä oli MRF:lle hieno kisa. Arctic Lapland -ralli oli vasta toinen talviralli heille, ja kun kysymyksessä on yksi rallimaailman perinteikkäimmistä talviralleista, niin paikka palkintopallilla on huikea saavutus.

Viikonlopun kohokohtana rallin avauspäivän perjantain päättäneellä Jyrhämäjärven (33.38 km) erikoiskokeella saavutettu pohja-aika, joka oli intialaisen rengasjätin MRF Tyresin ensimmäinen Suomessa.

– Renkaamme toimivat kovassa pakkasessa, lumella ja jäällä erinomaisesti. Keli reitillä oli vaihteleva. Välillä tiellä oli enemmän lunta, joskus vain kova jääpohja. Luotto uuteen renkaaseen löytyi nopeasti. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Lindholm toteaa.

Talvikauteen kuuluu vielä yksi SM-osakilpailu, jonka jälkeen sarjaa jatketaan neljällä soraralliosakilpailulla.

– Rallin SM-sarja on kova sarja, Viime vuonna näimme, että Arctic Lapland -rallista saavutettu kolmas sija merkitsee sitä, että loppukauden aikana meidän pitää onnistua hyvin. Kolmas sija antaa meille mahdollisuuden toki taistella mestaruudesta, mutta voittaakseen sen, kaiken pitää onnistua ihan nappiin, Lindholm muistuttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat