Quantcast

Ikonisen MM-rallin osallistujalista julki – Kalle Rovanperä ainoa suomalainen

Kenian MM-ralli ajetaan 22.-26. kesäkuuta Naivashan kaupungin ympäristössä.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier puolustaa Safari-rallin voittoa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaariseen Safari-ralliin osallistuu tänä vuonna 34 osallistujaparia. Uusia Rally1-autoja on lähtöviivalla 12 kappaletta ja Rally2-autoja yhteensä kymmenen.

Viime vuonna Kenian MM-ralli palasi pitkän tauon jälkeen WRC-kalenteriin ja kisa houkutteli mukaan yli 50 osallistujaa. Pudotus osallistujamäärässä tälle vuodelle onkin varsin suuri.

Suomalaisia mukana on vain yksi, kun MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä starttaa matkaan Toyota GR Yaris Rally1 -autollaan. Viime vuonna Rovanperä johti rallia avauspäivänä, mutta juuttui perjantain viimeisellä hiekkaan ja joutui keskeyttämään. Nuorukainen jatkoi kilpailua lauantaina ja ylsi lopulta kuudenneksi.

Toyotan Rally1-autolla Safari-rallissa ajavat myös Elfyn Evans, Takamoto Katsuta sekä voittoa puolustava Sebastien Ogier. Hyundain kolmikko Afrikassa on Ott Tänak, Thierry Neuville ja Oliver Solberg. M-Sport Fordin ratissa kaasuttelevat puolestaan Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Sebastien Loeb ja kreikkalainen liikemies Jourdan Serderidis.

WRC2-luokassa suurin ennakkosuosikki lienee puolalainen Kajetan Kajetanowicz, joka sijoittui viime viikon Portugalin MM-rallissa toiseksi. MM-sarjasta tutuista nimistä luokassa kilpailevat myös tshekkikuski Martin Prokop sekä yhdysvaltalainen Sean Johnston.

Kenian MM-rallissa ajetaan 19 erikoiskoetta ja reilut 360 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta viime vuoden Kenian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat