Ikoniselle rallille mittava sopimus rallin MM-sarjassa

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö ja Kreikan ralli ovat solmineet jatkosopimuksen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Kreikan MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Osapuolet ovat sopineet, että MM-rallia ajetaan Kreikassa vähintään vuoteen 2027 saakka. Päätös vaatii vielä maailman moottoriurheiluneuvoston siunauksen. Rallin nykyinen sopimus olisi ollut voimassa kauteen 2025 saakka.

Ensi kaudella Kreikan ralli palaa perinteiseen päivämääräänsä kesäkuulle. Kisa palasi liki kymmenen vuoden tauon jälkeen WRC-kalenteriin vuonna 2021. Ralli on ajettu viime vuosina syyskuussa, mutta nyt on edessä paluu alkukesään.

Akropolis-ralli nimellä tunnettu Kreikan osakilpailu oli mukana jo MM-sarjan aloituskaudella vuonna 1973. Kyseessä on ehdottomasti yksi legendaarisimmista ralleista sarjassa.

– Olemme todella innoissamme, että voimme jatkaa yhteistyötämme Akropolis-rallin kanssa. Kyseessä on yksi sarjan kulmakivistä ja monen fanin suosikkiralli ympäri maailman. Myös kilpailijat tykkäävät Kreikan rallista, MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Jona Siebel sanoo.

– Mikään tästä ei olisi mahdollista ilman pääministeri (Kyriakos) Mitsotakisin tukea ensimmäisestä päivästä lähtien. Täytyy myös tunnistaa Lefteris Avgenakisin (Kreikan entinen urheiluministeri) ja hänen seuraajansa Yiannis Vroutsisin merkitys hankkeelle. Heidän ymmärryksensä ja positiivinen vaikutus MM-sarjan tuomisessa takaisin Kreikkaan on merkittävää. Nyt voimme jatkaa yhteistä matkaa myös vuosina 2026-27.

Akropolis-ralli on perinteisesti sopinut suomalaiskuskeille erinomaisesti. Kalle Rovanperä on juhlinut voittoa vuosina 2021 ja 2023. Voittajien listalta löytyvät myös Pauli Toivosen, Ari Vatasen, Timo Salosen, Juha Kankkusen, Markku Alénin, Marcus Grönholmin, Mikko Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan nimet.

Tällä kaudella Kreikan MM-ralli kaasutellaan jälleen Lamían kaupungin ympäristössä 5.-8. syyskuuta.

Lue myös nämä