Quantcast

”Ihan positiivinen vuosi” – Kalle Rovanperä sinetöi paikkansa rallin MM-sarjan tähtikategoriassa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä oli MM-sarjan paras suomalaiskuski kaudella 2021, kun jyväskyläläinen sijoittui pisteissä neljänneksi.

Pronssimitalista ei syntynyt kauden päätöskisassa Monzassa kamppailua, kun Rovanperä joutui varmistelemaan tallipisteitä. Näin ollen Hyundain Thierry Neuville otti MM-sarjan kolmostilan lopulta reilulla 34 pisteen marginaalilla.

Rovanperä oli kauteensa tyytyväinen, syystäkin. 21-vuotias suomalaiskuljettaja otti uransa ensimmäiset voitot Virossa ja Kreikassa sekä napsi palkintosijat myös Belgiasta ja Rovaniemeltä.

– Ihan positiivinen vuosi. Suorittamisen taso on ollut joka kisassa hyvällä tasolla. Ilman muutamia teknisiä ongelmia ja paria omaa virhettä myös loppupisteet olisivat olleet aika hyvät. Ei niitä virheitä kuitenkaan liikaa tullut, kevään ja kesän taitteessa neljän keskeytyksen putken kokenut Rovanperä sanoi.

Ensi kaudella kaiken loksahtaessa paikoilleen Rovanperä on myös varteenotettava ehdokas jopa maailmanmestariksi asti.

– Siihen tähdätään, että joka rallissa pystyisimme ajamaan kärkisijoista. Varmasti tulee myös kisoja, joissa se ei ole mahdollista, mutta kaikille niin käy silloin tällöin. Mielestäni olimme jo tänä vuonna kaikissa olosuhteissa vahvoja. Se on tärkein asia, Rovanperä totesi.

Kaudella 2022 MM-sarja kokee historian suurimman mullistuksensa, kun polttomoottoriautot jäävät historiaan ja tilalle tulevat hybriditeknologialla toimivat Rally1-kilpurit.

– Paljon tulee uutta tekniikkaa. Varsinkin hybridi tuo paljon uusia asioita ja isoja muutoksia. Pakko myöntää silti, että vähän haikea fiilis jää. Nämä nykyiset autot olivat mahtavia vehkeitä ajaa. Varmasti ne olivat nopeimpia, mitä on ollut ja tulee pitkään aikaan olemaan. Mielenkiintoista silti päästä kehittämään uutta autoa, Toyotan suomalaistähti summasi.

– Ajotyyli tulee menemään sinne R5-auton suuntaan. Aiemmin se tyyli ainakin sopi minulle. Vaikea sanoa, miten sitten lopulta käy, mutta äkkiseltään tuntuisi, että uudet autot voisivat sopia minulle hyvin. Veikkaan, että hybridi tuo kuitenkin paljon uudenlaista. Se on ratkaisevaa, kuka niihin sopeutuu nopeimmin.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393434″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat