Hyundain WRC-tiimiltä upeita uutisia – tulevaisuus rallin MM-sarjassa turvattu?

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai Motorsport tiedotti keskiviikkona tehneensä uuden kolmevuotisen yhteistyösopimuksen pääsponsorinsa Shellin kanssa.
Hyundai ja Shell
Hyundai Motorsport ja Shell jatkavat yhteistyötään. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Energiayhtiö on ollut Hyundain WRC-tiimin matkassa jo debyyttikaudesta vuodesta 2014 lähtien. Hyundai ja Shell ovat voittaneet kaksi valmistajien mestaruutta vuosina 2019-20.

Hyundain tiimin vuoden 2022 nihkeä alku uusilla Rally1-hybridiautoilla laittoi liikkeelle huhuja, että korealaisvalmistaja olisi suunnittelemassa lähtöä MM-sarjasta. Uusi yhteistyösopimus on kuitenkin vahva signaali siitä, että Hyundai on sitoutunut WRC-karkeloihin myös tulevilla kausilla.

Kesäkuun Sardinian MM-rallista Hyundai otti Rally1-aikakauden ensimmäisen voittonsa, kun Ott Tänak juhli ykköstilaa.

– Shell on ollut meidän mukanamme aivan alusta saakka. Tämä kolmivuotinen sopimus on tärkeä todistus meidän toimivasta yhteistyöstämme. Olemme kohdanneet lajissa kaksi isoa muutosta vuonna 2017 ja nyt 2022. Shell on jakanut meidän kokemuksemme koko ajan, Hyundai Motorsportin puheenjohtaja Sean Kim sanoo.

–  He ovat olleet tärkeässä roolissa meidän kahden mestaruutemme taustalla. Tämä on paljon muutakin kuin pelkkä sponsorointisopimus. Kyseessä on todellinen yhteistyö myös tekniikan osalta.

Myös Hyundain matkassa jo vuodesta 2014 lähtien ollut konkarikuski Dani Sordo hehkuttaa yhteistyötä.

– Kun kilpailemme äärirajoilla, meidän pitää löytää viimeiset kymmenykset, jos vain mahdollista. Autojen evoluutio viime vuosina on auttanut meitä lisäämään teknistä yhteistyötämme Shellin kanssa. Yhdessä olemme nostaneet automme suorituskykyä. Palkintosijoja ja voittoja ei voi saavuttaa ilman tällaista yhteistyötä, Sordo kehuu.

Tällä kaudella Hyundain kompastuskivenä ovat olleet lukuisat tekniset ongelmat. Korealaisvalmistaja on jäänyt valmistajien MM-sarjassa jo 62 pisteen päähän Toyotasta.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä