Hyundain WRC-tallin uusi pomo leukaili: ”Löysin vihdoin paikan, missä voin voittaa”

Hyundain WRC-talli sai vihdoin Sardiniassa viime viikonloppuna kauden ensimmäisen voittonsa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korealaisvalmistaja on nakuttanut tasaisesti palkintopallille kauden ensimmäisellä puoliskolla, mutta nyt uusi tallipomo Cyril Abiteboul pääsi vihdoin juhlimaan voittoa, ja vieläpä kaksoisvoittoa, tiiminsä kanssa.

Abiteboul muistetaan vielä toistaiseksi paremmin F1-sarjasta, jossa hän toimi muun muassa Renaultin tallipäällikkönä. Ranskalaismerkin väreissä formuloissa voittoja ei herunut, joten Abiteboul löikin huumorintajuisena miehenä vitsiksi Sardinian rallin jälkeen.

– Täytyy sanoa, etten koskaan voittanut formuloissa. Olenkin iloinen, että löysin vihdoin paikan, missä voin voittaa, Abiteboul velmuili.

– Jätetään nyt vitsit syrjään. Tämä voitto oli todella kaivattu ja ansaittu. Olemme olleet lähellä monta kertaa. Palkintopallilla olemme olleet monesti, mutta ei voi kiistää, että trendinä on ollut Toyotan karkaaminen meiltä. Voitto oli tärkeä kaikkien sarjojen kannalta, mutta myös koko tiimin dynamiikan kannalta.

Juuri ennen Sardinian MM-rallia Hyundai tiedotti palkanneensa tekniseksi johtajaksi niin ikään formuloista tutun insinöörin Francios-Xavier Demaisonin. Tallipomo Abiteboul kuitenkin halusi muistuttaa, että voitto on aina koko orkesterin suoritus. Demaison ei ole vielä ehtinyt kunnolla edes kotiutua Hyundai Motorsportille.

– Emme me voittaneet hänen takiaan. Se asia kannattaa ainakin selventää. Hän ei ota tästä kaikkea kunniaa, enkä ota minäkään, Abiteboul naureskeli.

– Mutta jätetään taas vitsailu. Siitä asti kun liityin tiimiin, on meiltä puuttunut teknisen puolen johtaja. Moottoriurheilussa on kyse teknologiasta ja meillä on ollut toki siihen hyvät ainesosat. Meillä on hyvä voimalinjan yksikkö, hyvä porukka koripuolella ja paljon datapuolen kavereita ja suorituskyvyn analysoijia. Jossain vaiheessa tullaan kuitenkin pisteeseen, että tarvitaan joku, joka johtaa sitä kokonaisuutta.

Rallin MM-sarja jatkuu juhannusviikolla Keniassa.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä