Quantcast

Hyundain WRC-tallin pomo myönsi luotettavuusongelmat, mutta korosti Rovanperän huimaa virettä – ”Kalle tuntuu olevan omassa sarjassaan”

Hyundain rallitallin vaikea alkukausi jatkui Portugalin MM-rallissa viime viikonloppuna.
Julien Moncet
Julien Moncet. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka espanjalaiskonkari Dani Sordo venyi kolmannelle sijalle, jäivät tiimin tähtikuskit Ott Tänak ja Thierry Neuville jälleen kauas kärjestä. Kauden avauskisassa Monte Carlossa Hyundai oli valtavan kaukana kahden muun tallin suorituskyvystä, mutta Ruotsin ja Kroatian rallit olivat jo osoitus paremmasta, kunnes kauden ensimmäinen osakilpailu soralla paljasti taas heikkoja kohtia Hyundain i20 N Rally1 -autosta.

Sekä Neuville että Tänak kärsivät teknisistä ongelmista Portugalissa.

– Me teemme parhaamme, mutta on selvää, että meidän on todella panostettava luotettavuusongelmiin. Auton suorituskyky on ihan okei, mutta nämä luotettavuuspuolen ongelmat aiheuttavat paljon harmia, tallipäällikön tehtäviä hoitava Julien Moncet sanoi Portugalin MM-rallin jälkeen.

– Me tarvitsisimme aikaa ja kilometrejä, mutta juuri sitä meillä ei nyt ole. Pitää vain mennä eteenpäin askel kerrallaan. Toivottavasti saamme ratkaistua ongelmamme mahdollisimman pian.

Moncet kokee, että tasoero Hyundain ja kilpailijoiden Toyotan sekä M-Sport Fordin välillä ei ole enää kovin suuri. Tallipomo korostaa myös kolme edellistä rallia voittaneen Kalle Rovanperän huimaa virettä.

– En ole ihan varma (onko ero Toyotaan kaventunut). Varsinkin (Kalle) Rovanperä tuntuu olevan ihan omassa sarjassaan juuri nyt. Emme mielestäni ole kuitenkaan kovin kaukana heistä. Täälläkin saimme ajettua hyviä aikoja, mutta työtä on selvästi vielä edessä.

Hyundain ongelmat juontavat viime vuoden puolelta, kun korealaisvalmistaja pääsi kehittämään uutta Rally1-hybridiautoa selvästi kilpailijoita perässä. Moncet kuitenkin luottaa, että kauden edetessä voimasuhteet tasoittuvat. Kehitystä pitäisi kuitenkin saada aikaiseksi mahdollisimman nopeasti, jottei kausi ratkea ennen aikojaan Toyotan leiriin.

– Teemme töitä yötä päivää, mutta aloitimme viime vuonna muiden jälkeen. Yritämme kuroa sitä etumatkaa kiinni, mutta se ottaa aikaa. Se ei ole kuitenkaan helppoa, sillä aikaa meni viime vuonna hukkaan, Moncet summasi.

– Se on aika turhauttavaa, koska tarvitsimme paljo testipäivä, mutta ne ovat säännöissä rajoitettuja. Näin pienellä kilometrimäärällä on vaikeaa tarkistaa kaikkia ongelmakohtia. Ratkomme kuitenkin haasteet yksi kerrallaan.

Rallin MM-sarja jatkuu jo ensi viikolla Sardinian saarella. Katso alapuolelta viime vuoden kisan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat