Quantcast

Hyundain WRC-tallilla ongelmia testeissään Suomessa

Oliver Solberg haki tiistaina tuntumaa Hyundain Rally1-kilpuriin Suomessa.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai on valmistautunut tällä viikolla omalla testialueellaan Keski-Suomessa rallin MM-kauden seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Uudessa-Seelannissa. Tallit eivät saa suorittaa ennakkotestejään Euroopan ulkopuolella, minkä vuoksi Hyundai ja Toyota ovat hyödyntäneet valmistautumisessaan suomalaisia sorateitä.

Tiistaina oli Oliver Solbergin vuoro hioa Hyundain säätöjä kohdalleen. Ruotsin lipun alla kilpailevan nuorukaisen testipäivä ei kuitenkaan mennyt aivan nappiin.

Testiä seuraamassa ollut rallifani raportoi Twitterin välityksellä, että testipäivästä tuli ”melko tylsä”, koska Hyundain moottorissa ilmeni ongelmia.

Katso alapuolelta Lasse Paanalan koostama video Solbergin testistä.

Solberg on vuorotellut tällä kaudella Hyundain kolmosautossa espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa. Solberg kisasi edellisen kerran elokuussa Belgian MM-rallissa, jossa hän nappasi uransa toistaiseksi parhaan tuloksen, neljännen tilan.

Solbergin kausi ei ole muuten ollut kovinkaan menestyksekäs. Hän on kerännyt kauden aikana 21 pistettä, jotka oikeuttavat MM-taulukossa 14. sijaan.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Hyundai paketoi testinsä keskiviikkona, jolloin tiimin belgialaiskuski Thierry Neuville ajaa oman testipäivänsä Jämsässä.

Uuden-Seelannin MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina 29. syyskuuta.

Katso alta kooste Kreikan MM-rallista, jossa Hyundai otti kolmoisvoiton.

Lue myös nämä

  • Uusimmat