Hyundain WRC-talli valitsi kuljettajat Suomen MM-ralliin, vaikka kisan järjestämisestä ei ole varmuutta

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli aikoo startata kolmella autokunnalla Suomen MM-ralliin, mikäli kilpailu pystytään ajamaan tänä vuonna.

Hyundai tiedotti tiistaina sosiaalisen median välityksellä, että Thierry Neuville ja Ott Tänak saavat Suomen MM-rallissa rinnalleen irlantilaiskuljettaja Craig Breenin, joka on tehnyt Hyundain kanssa yhteistyötä viime kaudesta lähtien. Hyundai-kuljettajista Dani Sordo ja Sebastien Loeb jättävät Keski-Suomen sorakisan väliin.

Breen ajoi viime kaudella Hyundain WRC-kalustolla Suomen ja Walesin osakilpailuissa. Helmikuussa hän osallistui kolmannella Hyundai i20 WRC -autolla Ruotsin ralliin.

– Olen iloinen, että pääsen Hyundain kanssa i20 WRC -autolla Suomen MM-ralliin. Me kaikki odotamme, että kisa pystytään järjestämään turvallisesti. Minä ja Paul Nagle emme malta odottaa, että pääsemme takaisin autoon, Breen kertoi Twitterissä.

Breenin pääohjelma on tällä kaudella rallin EM-sarjassa, joka ei ole vielä päässyt käynnistymään koronatilanteen takia. Breenin on tarkoitus ajaa EM-ralleissa Hyundain R5-kalustolla ja lisäksi hän ajaa kisoissa testiä rengasvalmistaja MRF:lle.

Suomen MM-ralli on yhä merkattuna kalenteriin päivämäärille 6.-9. elokuuta, mutta kilpailun järjestämisestä ei ole täyttä varmuutta koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Motorsport.com-sivusto uutisoi viime viikolla, että Suomen osakilpailu saattaa siirtyä ajettavaksi myöhemmin syksyllä.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Motorsport.com: Uuden-Seelannin ja Japanin MM-rallit perutaan, Suomessa ajetaan vasta syksyllä

Suomen hallituksen on määrä tehdä kesäkuun alussa linjauksia koskien elokuun suurtapahtumia. Suomen MM-rallin järjestäjät ovat ilmoittaneet, että kilpailun osalta tehdään päätöksiä kesäkuun puoliväliin mennessä.

Tämän kauden alussa ehdittiin ajaa kolme MM-rallia ennen koronatauon alkua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat