Quantcast

Hyundain WRC-talli rauhoittelee puheita nuoren lupauksensa ympärillä – ”Haluamme varmistaa, ettei Oliverilla ole paineita”

Hyundain WRC-tallin nuoren lupauksen Oliver Solbergin kausi on alkanut takkuisasti.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg joutui keskeyttämään kauden avanneen Monte Carlon rallin, kun autoon tulleet pakokaasut saivat olon huonoksi. Ruotsin kotirallista tuli kuudes sija, mutta Kroatian asvaltilla napsahti tilille jälleen keskeytys ulosajon vuoksi.

Hyundain leiristä kuitenkin korostetaan, ettei Solbergin tarvitse tuntea oloaan uhatuksi. Seuraavissa MM-ralleissa Portugalissa ja Sardiniassa korealaisvalmistajan kolmatta tehdastallin autoa komentaa espanjalaiskonkari Dani Sordo. Jo kauden alusta saakka on kuitenkin ollut selvillä, että Solberg ja Sordo jakavat kolmatta autoa, mutta alkuperäisen suunnitelman mukaan nuorelle ruotsalaiselle kisoja pitäisi tulla selvästi enemmän.

Solbergin vaisut alkukauden otteet ovat aloittaneet puheet Sordon suuremmasta roolista loppukauden aikana, sillä Hyundailla ei ole varaa menettää turhia pisteitä vihollistaan Toyotaa vastaan.

– Haluamme varmistaa, ettei Oliverilla ole paineita. Hänen pitää vain hankkia kokemusta ja oppia. Kroatia oli osa siitä oppimisprosessia. Toki se oli valitettavaa, mutta kuuluu työnkuvaan, Hyundain tallipäällikön virkaa hoitava Julien Moncet kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Kauden edetessä alamme lisäämään odotuksia Oliverin suhteen. Virossa ja Suomessa odotamme häneltä jo parempaa vauhtia ja tuloksia.

Solberg on kuitenkin mukana vajaan kahden viikon kuluttua ajettavassa Portugalin MM-rallissa, mutta Hyundain Rally2-auton ratissa.

– Haluaisin tietenkin ajaa Rally1-autolla, sillä kukapa ei haluaisi 500 hevosvoimaa alleen. Dani ja minä kuitenkin jaamme kolmatta autoa. Nyt on hänen vuoronsa, Solberg summaa MM-sarjan verkkosivuilla.

– Olen erittäin kiitollinen tallille, että he antoivat minulle Rally2-auton, jotta voin ajaa jälleen Portugalissa. WRC2-luokassa on luvassa kova kamppailu.

Solberg saa luokassa vastaansa muun muassa puolustavan mestarin Andreas Mikkelsenin sekä Teemu Sunisen, Eerik Pietarisen, Eric Camillin ja Yohan Rosselin.

Vaikka Solbergin alla on Rally2-luokituksen auto, odottaa nuorukainen innolla tulevaa Portugalin rallia, joka kuuluu MM-sarjan klassikkokisoihin.

– Se kisa on yksi kauden kohokohdista. Portugalin rallia olen katsonut pienenä lukuisia kertoja. Kyseessä on ikoninen ralli. Viime kaudella tunnelma oli mahtava, ja olen varma, että niin on myös tänä vuonna, Solberg sanoo.

Katso alapuolelta Portugalin rallin parhaat palat viime kaudelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat