Quantcast

Hyundain WRC-talli haluaa kukistaa ”mörkönsä” uudella hybridikilpurilla

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Romain Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallilla oli kiireinen viikko Pohjois-Italian Piemontessa, kun korealaisvalmistaja ajoi kolmen päivän kisasimulaatiotestit uudella i20 N Rally1 -autollaan.

Hyundai on tällä kaudella kärsinyt luotettavuusongelmista nykyisen WRC-autonsa kanssa. Tallipäällikkö Andrea Adamo kertoikin, että uuden hybridiauton kehitystyössä juuri luotettavuus on ykkösasia.

– Me aloitimme hommat muiden jälkeen, joten nyt meidän pitää etsiä erilainen lähestymistapa kauden avauskisaan Monte Carlossa. Nyt on olennaisen tärkeää, että auto on luotettava, koska auto on uusi ja teknologia myös, Adamo sanoi Dirtfishin mukaan.

– Olemme myös tällä kaudella oppineet kovan kautta, että ralleja ei voi voittaa ilman luotettavuutta.

Adamo myös korosti, että vaikka tiimi ajoi jo kisasimulaation, on ensi vuoden hybridiauto edelleen raakile.

– Me uskomme oppimisprosessiin ja siksi teimme tämän prototyypin ja sellainen se vielä nimenomaan on. Tämä on vielä aika kaukana lopullisen suorituskyvyn suhteen siitä autosta, joka tulee olemaan viivalla Monte Carlossa, Adamo tähdensi.

– Minusta on tärkeää saada tästä autosta paljon kokemusta, jotta voimme tehdä uuden vielä paremmin. Se on meidän tavoitteemme ja uskon, että pääsemme testaamaan uutta autoa kymmenen päivän sisässä.

Myös virolaiskuski Ott Tänak kertoi, että uuden kilpurin kanssa töitä riittää. Kiire on kova, sillä Monte Carlon MM-rallin ja kauden 2022 alkuun on enää noin 80 päivää aikaa.

– Onhan tämä ollut aika erilainen projekti. Opimme kuitenkin askel askeleelta enemmän. Tässä on vain laitettu turvakaarien päälle kori ja renkaat.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat