Quantcast

Hyundain WRC-talli aloitti testit Kataloniassa – puolustava voittaja ensimmäisenä ratissa

Hyundain WRC-talli aloitti maanantaina valmistautumisen kohti ensi viikon Katalonian MM-rallia.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saloun kaupungin ympäristössä kaasutellaan 20.-23. lokakuuta MM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Korealaisvalmistajan puikoissa ensimmäisenä testipäivänä oli rallin viime vuoden voittaja Thierry Neuville.

Belgialaiskuski pääsi testaamaan kuivassa kelissä koko päivän ajan. Kataloniasta Neuville tavoittelee kauden toista voittoaan. Ensimmäinen ykköstila miehelle napsahti Kreikan rallista syyskuussa.

Edellisessä MM-rallissa Uudessa-Seelannissa Hyundai jäi Toyotan vauhdista märissä olosuhteissa. Katalonian asvaltille tiimillä onkin varmasti toiveissa kuivempi sää, sillä kosteassa kelissä Toyotan on tällä kaudella ollut vahvempi.

– Meidän täytyy saada autostamme tarkempi ajettava. Välillä se reagoi liian hitaasti. Sitä varten meidän pitää jumpata voimansiirtoa ja joitain muita osa-alueita. Uskon, että tiedämme, mitä meidän on tehtävä, Neuville sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Kun keli on märkä, olemme todella ongelmissa. Se nähtiin jo Virossa. Kun sade tuli, emme voineet tehdä mitään. Sama tilanne oli myös Uudessa-Seelannissa.

Vaikka Neuville, Ott Tänak ja Dani Sordo muodostavat piinkovan kolmikon Katalonian kisaa ajatellen, on Hyundain urakka valmistajien MM-sarjan mestaruustaistossa käytännössä mahdoton. Nousu Toyotan ohi merkkimestaruuteen vaatisi matemaattisen ihmeen, sillä Toyotalle riittää, että talli saa kahdessa jäljellä olevissa ralleissa kaksi autoa maaliin. Sijoituksilla ei ole väliä.

Neuvillella on vyöllä kaksi ykköstilaa Kataloniasta, sillä belgialainen oli ykkönen myös vuonna 2019.

Katso alapuolelta muutama videokooste Neuvillen maanantain testeistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat