Hyundain WRC-tähti tylyttää Ruotsin rallin olosuhteita – ”Ei kovin mielenkiintoista”

Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/: Hyundai Motorsport GmbH

Ruotsin MM-ralli päätettiin vetää läpi, vaikka lumesta ja jäästä on puutetta. Kisa oli pitkään vaakalaudalla, mutta lopulta kisapomo Glen Olsson päätti yhdessä FIA:n ja WRC-promoottorin kanssa järjestää rallin, joskin rutkasti typistettynä.

Hyundain Thierry Neuville otti jackpotin kauden avanneesta Monte Carlon MM-rallista, kun belgialainen voitti rallin ja oli nopein myös kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Neuvillen mukaan lumi ja jää ovat olennainen osa Ruotsin rallia.

– Ihanteellinen tilanne Ruotsissa olisi isot lumipenkat, jäiset tiet ja paljon lunta muutenkin. Silloin voisimme ajaa täydellä luotolla. Nyt kun lunta on vähemmän, niin se ei tiedä hyvää pätkille. Renkaamme ovat hyvin ohuita ja korkeita, joten ne eivät toimi samalla tavalla soralla, Neuville selittää.

– Kisa tulee olemaan todella haastava. Ilman lumipenkkoja vauhdit kasvavat entisestään. Se ei ole kovin mielenkiintoista. Pidetään sormet ristissä, että lunta vielä sataa, Neuville jatkaa.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin uusi aikataulu julki – päivät päättyvät poikkeuksellisen aikaisin

Ruotsin MM-rallissa on yleensä riittänyt lunta ja jäätä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Hyundailla Neuvillen lisäksi ajavat Ott Tänak sekä pikahälytyksen ratin taakse saanut Craig Breen.

– Otan tämän mahdollisuuden erittäin nöyrästi vastaan. Viime rallista on jo pitkä aika, joten olen erittäin innostunut. Olen aina voinut ajaa tätä autoa omalla tavallani, Breen sanoo.

– Olen joka kerta nauttinut Ruotsin rallista ja sieltä minulla on urani paras tulos. Toivottavasti olosuhteet ovat suosiolliset ja saamme kunnon rallin aikaiseksi.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö