Quantcast

Hyundain WRC-tähti Sordo ajoi voittoon Argentiinassa – tekikö paljastuksen tulevaisuudestaan?

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tehdastiimin kuljettaja Dani Sordo osallistui Argentiinan rallisarjan osakilpailuun viikonloppuna.

Espanjalaisella on riittänyt rallikiireitä viime viikkoina. Reilu viikko sitten hän kilpaili Saksan MM-osakilpailussa, mistä hän suuntasi Argentiinaan Rally de Neuquen -kilpailuun.

Sordo ei antanut kilpakumppaneilleen armoa sorakilpailussa. Hän täräytti heti ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajan 17 sekunnin marginaalilla. Kilpailussa ajettiin kaikkiaan 12 erikoiskoetta, joilla Sordo kirjautti yhdeksän pohja-aikaa.

Sordo vei voiton lopulta lähes kahden minuutin erolla Chevrolet-kuski Miguel-Angel Baldoniin. Nicolas Diaz sijoittui kisassa kolmanneksi.

– Hyvä kilpailu Argentiinassa. Olimme nopeimpia ja nautimme ajamisesta Hyundai i20 R5 -autolla Neuquenin nopeilla osuuksilla. Kiitokset Point Cola Racing -tiimille. Argentiinalaiset fanit olivat jälleen uskomattomia. Nähdään ensi vuonna Cordobassa, Sordo kertoi sosiaalisessa mediassa viitaten ensi vuoden Argentiinan MM-ralliin.

Sordolla ei ole sopimusta ensi vuodesta minkään WRC-tiimin kanssa. Joidenkin huhujen mukaan Sordo saattaisi jopa lopettaa MM-ralliuransa tähän kauteen. Sordon kommentti saattaa kuitenkin tarkoittaa sitä, että hänet nähtäisiin WRC-auton ratissa myös ensi vuonna.

Sordolta löytyy yhä nopeutta. Hän voitti kesäkuussa ajetun Sardinian MM-rallin ja hän oli loistavassa vauhdissa myös Saksan asvalttiosakilpailussa. Tekninen vika ja tallimääräys pudottivat Sordon sijoituksen viidenneksi Saksassa.

Espanjalaismediassa Sordoa on tyrkytetty jopa Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan rallitiimiin. Sordo on kuitenkin painottanut, ettei hän ole äärettömän kiinnostunut ajamaan täyttä MM-kautta.

Sordo, 36, on kilpaillut Hyundain väreissä vuodesta 2014. Seuraavan kerran hän pääsee vauhtiin jo ensi viikolla Turkin MM-sorarallissa.

Katso alta kooste Saksan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277705″ ap mute ]

Lue myös nämä