Hyundain WRC-tähti käänsi jo katseet ensi vuoteen – ”Kukaan ei ole lyömätön”

Hyundain rallitallin tähtikuljettajat Ott Tänak ja Thierry Neuville jäivät nuoren suomalaiskuljettajan Kalle Rovanperän jalkoihin tämän kauden rallin MM-sarjassa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaispilotti varmisti MM-tittelin jo viime viikonloppuna Uudessa-Seelannissa, vaikka kaksi osakilpailua on vielä ajamatta. Rovanperä on voittanut tällä kaudella kuusi kisaa, Tänak kolme ja Neuville vain yhden.

Rovanperä nykäisi hurjan piste-eron jo kevään kisoissa, kun Hyundai kamppaili luotettavuusongelmien kanssa.

– Kalle kasvatti eroa kauden alussa ja otti siitä kaiken edun irti, kun Hyundain ei ollut samalla tasolla silloin, Neuville toteaa Belgian ranskankielisen yleisradion RTBF:n sivuilla.

– Minä en ole ollut paljon tekemisissä Kallen kanssa, tunnen häntä loppujen lopuksi aika vähän. Tänä vuonna hän on osoittanut kypsyyttä, mitä ehkä vähän puuttui viime kaudella. Hän on ajanut kovaa ja voittanut ralleja.

Moni on povannut Rovanperän valtakauden alkua, mutta Hyundai-kuljettaja Neuville suunnittelee jo vastaiskua ensi vuodeksi. Toki tätäkin kautta on vielä pari kisaa jäljellä, mutta pikku hiljaa jokaisen kuskin katse alkaa suuntautua kohti kautta 2023.

– Tulevaisuus? Kukaan ei ole lyömätön. Paketin pitää kuitenkin olla kunnossa koko kauden ajan, Neuville huomauttaa.

– Ennen ensi kautta meillä on muutama testipäivä soralla. Me tiedämme vasta vähän ennen Meksikon rallin alkua, onko automme vauhdissa vai ei. Olemme kehittyneet ja pystyneet voittamaan kolme kisaa putkeen.

Kausi 2023 starttaa jo tammikuussa Monte Carlossa, kun tämän vuoden viimeinen ralli kaasutellaan marraskuun loppupuolella. Valmistautumisaikaa tiimeillä on siis varsin vähän, joten jokainen testipäivä on käytettävä optimaalisesti hyväksi.

Monte Carlon jälkeen ensi vuonna ajetaan helmikuussa Ruotsin lumilla ja Meksikossa maaliskuussa soralla. Lopullisesti kauden 2023 kalenteri varmistetaan lokakuun 19. päivä järjestettävän maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksen jälkeen.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä varmisti maailmanmestaruutensa Uudesas-Seelannissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat