Quantcast

Hyundain WRC-tähti hämmästelee jatkuvia teknisiä murheita – ”Aiemmin olemme voittaneet mestaruuksia luotettavuuden ansiosta”

Thierry Neuville
Thierry Neuvillea ei paljoa Kreikan MM-rallissa naurattanut. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-tähti Thierry Neuvillen unelma uran ensimmäisestä maailmanmestaruudesta sai jättimäisen kolauksen viime viikonlopun Kreikan MM-rallissa. 

Belgialaiskuski tippui kärkikamppailusta jo perjantaina sähkövian ja myöhemmin seuranneen ohjaustehostimen rikkoutumisen vuoksi. Lopulta Neuville kipusi tuloksissa vielä kahdeksanneksi, mikä oli kuitenkin laiha lohtu, kun MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Toyotan Sebastien Ogier kurvaili maaliin kolmantena.

Neuville on nyt 50 pistettä Ogieria MM-sarjassa perässä, kun ajamatta on enää kolme osakilpailua. Jaossa on maksimissaan 90 pistettä, joten urakkaa tuntuu varsin toivottomalta.

– Kuljettajien MM-sarja kuten myös valmistajien sarja on mennyttä. Uskon, että ne kaatuivat tähän vaikeaan viikonloppuun koko tiimin osalta. Vain Ott (Tänak) pystyi ajamaan toiseksi ja laittamaan kampoihin Toyotalle, Neuville tunnustaa Belgian yleisradioyhtiön verkkosivuilla.

– Emme pystyneet ajamaan perjantain jälkeen hyviä aikoja, koska tien auraamista oli niin paljon. Meidän ainoa tavoite oli saada se kahdeksas tila ja siinä onnistuimme.

Hyundain riesana on tällä kaudella ollut toistuvat tekniikkaviat. Jousitusrikkojen osalta välillä syy löytyy myös ratin ja penkin välistä, mutta mystisille sähkövioille kuski ei voi mitään.

– Pienet tekniset ongelmat pilasivat kisamme. En tiedä, olisiko meillä siltikään ollut vauhtia ajaa voitosta, mutta ne harmit veivät meiltä kuusi minuuttia aikaa. Aiemmin olemme luotettavuuden ansioista voittaneet mestaruuksia, mutta tänä vuonna tilanne on ollut toinen, Neuville manaa.

– Meillä on ollut paljon pieniä ongelmia, jotka ovat vieneet voittoja. Sen vuoksi koen, että toiveet mestaruuksien suhteen ovat mennyttä. Toki toisesta sijasta käydään MM-sarjassa käydään kovaa taistelua loppukauden ajan, mutta ei ne sijat merkkaa minulle mitään. Me ajamme vain voitoista ja mestaruuksista.

Tallipäällikkö Andrea Adamo otti teknisiin ongelmiin kantaa Dirtfish-sivustolla.

– Sanotaanko näin, että on asioita, jotka meidän olisi pitänyt jo ratkaista. Jos haluatte sanoa, että emme tee asioita oikein, niin sanokaa, mutta en ole tällä hetkellä missään nimessä tyytyväinen, Adamo puhisee.

– Ei voi olla niin, että meillä tulee samoja ongelmia uudestaan. Siitä olen järkyttynyt.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387477″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat