Quantcast

Hyundain WRC-tähti epäilee edelleen ensi kauden hybridiralliautojen suorituskykyä – ”Aika iso ero entiseen verrattuna”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallin belgialaistähti Thierry Neuville ei ole ollut ensi kaudella rallin MM-sarjaan tulevien hybridiralliautojen suurin fani.

Neuvillen mieleen ei ole autojen yksinkertaistaminen muun muassa aerodynamiikan suhteen. Myös keskilukon poistaminen ja joustovaran pienentäminen sekä rattivaiheista luopuminen ovat saaneet belgialaisen tuohtumaan.

Hyundai on ajanut tällä viikolla Pohjois-Italian Piemontessa kisasimulaatiotestejä, joissa myös Neuville on tietysti ollut mukana. Belgialainen on hieman pyörtänyt aiempia puheitaan saatuaan enemmän alle testikilometrejä i20 N Rally1 -kilpurilla.

– Totta kai turvallisuuden suhteen oli huolenaiheita, mutta osa niistä on ratkennut. Uskon, että olemme yhä suhteellisen turvassa, jos tapahtuu joku ulosajo tai vastaava, Neuville sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Nykyiset WRC-autot ovat todella nopeita ja uudet tulevat olemaan myös. Hybridiyksikön myötä tulee lisävoimaa, jonka kautta hevosvoimat nousevat yli 500:aan. Se tuntuu aika vaikuttavalta, kun istuu autossa. Toisaalta taas ajettavuus kärsii uusissa autoissa, belgialainen jatkaa.

Neuvillea  huolestuttaa edelleen tekniikan raju karsiminen uusista Rally1-autoista. Vaikka nykyiset WRC-tykit ovat nopeampia kuin koskaan, pahoja onnettomuuksia on sattunut todella vähän.

– Vaikka nykyautot ovat äärimmäisen nopeita, ei onnettomuuksia ole tullut, koska ne ovat niin vakaita ajaa. Vaikka tilanteita tuli, pystyi suurin osa kuskeista pitämään auton tiellä, koska meidän oli helppo säätää autot omalle ajotyylille sopiviksi kisaan kuin kisaan, Neuville selittää.

– Uusissa autoissa tilanne on erilainen, koska meillä ei ole mitään vaihtoehtoja tasauspyörästön lukkojen suhteen. Eteen ja taakse on yhdet lukot koko kaudeksi kaikille alustoille kolmelle eri kuskille. Siinä on aika iso ero nykyiseen verrattuna.

Moninkertainen MM-hopeamitalisti korostaa, ettei ole missään nimessä hybridejä vastaan, vaan ihmettelee suuresti tekniikan supistamista.

– Tykkään tietenkin uusista haasteista ja en ole hybridejä vastaan. Se tekee ensi kaudesta mielenkiintoisen. Toisaalta mukana on paljon tekniikan vähentämistä, mikä on isompi pettymys. Uskon kuitenkin tiimini. He tekevät varmasti kaikkensa, jotta autosta saadaan ajettava.

Katso alapuolelta Neuvillen haastattelu voitokkaan Belgian MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,385486″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat