Hyundain WRC-tähdet testasivat Kreikan MM-rallia varten (videot)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Kreikan MM-ralli palaa WRC-kalenteriin kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun MM-pisteistä kaasutellaan Lamían ja Loutrakin kaupunkien ympäristöissä syyskuun 9.-12. päivä. 

Toyotan WRC-tiimi kävi testaamassa Kreikassa viime viikolla ja tällä viikolla on ollut Hyundain tallin vuoro. Ott Tänak, Thierry Neuville sekä kolmatta i20 WRC -autoa Kreikassa ajava Dani Sordo ajoivat jokainen yhden kokonaisen päivän.

Katso artikkelin yläpuolelta koostevideo Neuvillen testeistä. Alhaalta voi ihastella puolestaan Tänakin menoa. 

 

Hyundain WRC-tiimin on onnistuttava erinomaisesti Kreikassa, sillä Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa 41 pisteen erolla. Kreikan ralli on tunnetusti erittäin raju renkaille ja autoille. Hyundain ongelmana tänä vuonna on ollut useat jousitusrikot.

Kreikassa ajetaan yhteensä 15 erikoiskoetta ja reilut 292 EK-kilometriä. Tänak (2011-12) ja Neuville (2012-13) ovat ajaneet Kreikassa aiemmin kaksi kertaa. Neuville oli vuonna 2013 Ford Fiesta WRC:n ratissa kisassa kolmas.

Sordo on kolmikosta kokenein Akropolis-rallin kävijä. Espanjalainen on osallistunut klassikkoralliin kuusi kertaa (2005-09 ja 2013). Kun Kreikan MM-ralli ajettiin viimeksi vuonna 2013, oli Sordo Citroen DS3 WRC:n ratissa kisan toinen. Tuolloin voittoa juhli Volkswagenin ratissa Toyotan nykyinen tallipomo Jari-Matti Latvala.

Katso alapuolelta koostevideo Dani Sordon testeistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat