Quantcast

Hyundain WRC-tähdet janoavat paluuta voittokantaan – ”Toivottavasti se oli hyvä merkki”

Belgialaiskuski Thierry Neuville on ollut Hyundain rallitallin vahvin lenkki alkukauden aikana rallin MM-sarjassa.
Tänak ja Neuville
Ott Tänak ja Thierry Neuville (taustalla). Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hankalan kauden avauksen jälkeen Monte Carlossa Neuville ylsi Ruotsin lumilla toiseksi sekä Kroatian asvalttirallissa huhtikuussa kolmanneksi. Tämän viikon Portugalin MM-rallissa edessä on uusien Rally1-kilpureiden ensimmäinen todellinen testi sorapinnoitteella.

– Portugalin rallin pätkät ovat nautinnollisia, mutta eivät missään nimessä helppoja. Se johtuu korkeista lämpötiloista, joiden myötä rengaskuluma on suurta. Varsinkin toiset ajolenkit voivat olla hyvin rajuja, Neuville huomauttaa.

– Tämä on ensimmäinen ralli uusilla hybridiautoilla soralla. Kuten näimme Ruotsissa sorasäädöillä, on automme kuitenkin niissä olosuhteissa nopea. Toivottavasti se oli hyvä merkki ja olemme vahvoja myös soralla.

Kroatiassa kauden ensimmäisen palkintosijansa ajanut Neuvillen tallikaveri Ott Tänak on samoilla linjoilla.

– Portugali on ensimmäinen indikaattori siitä, kuinka kilpailukykyisiä me olemme soralla. Pätkät ovat nopeita ja tienpinta on varsin pehmeä. Se tarkoittaa, että toisella ajokerralla pätkät ovat rajussa kunnossa, Tänak komppaa tiimitoveriaan.

– Tässä kisassa tarvitaan sekä luotettavuutta että vauhtia, jotta voi menestyä. Me kuitenkin tiedämme, miten Portugalissa voitetaan. Toivon, että Kroatian rallin hyvä momentum kantaa myös Portugaliin, ja saamme kunnon tuloksen ajettua.

Tänak juhli Toyotan ratissa Portugalissa kaudella 2019. Neuville puolestaan valloitti perinteikkään rallin vuotta aiemmin. Lisäksi belgialaiskuski on ollut Portugalin soralla kahdesti toinen.

Tämän vuoden kisassa Neuvillen haasteena on lähtöpaikka toisena autona reitillä MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän perässä. Sen sijaan Tänak starttaa viidentenä autona ja omaa selvästi paremmat eväät taistella koko kisan voitosta.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstaina yleisöpätkällä. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat