Quantcast

Hyundain WRC-tähdet hakevat tuntumaa testirallissa Virossa – ”Meillä on täällä talven ihmemaa”

Hyundai Tänak
Hyundai lähtee Otepään talviralliin kahden WRC-auton voimin. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli on ilmoittanut kaksi WRC-autoa 13. helmikuuta Viron Otepäässä ajettavaan talviralliin. Odotetusti kotimaansa teille starttaa Ott Tänak. Toista i20 WRC:tä ohjastaa puolestaan Thierry Neuville. 

Otepään talviralli pistettiin pikavauhtia pystyyn, kun Rovaniemen MM-ralli vahvistettiin mukaan WRC-kalenteriin. Hyundai testaa kisassa kalustoaan helmikuun lopun arktista seikkailua varten. Otepäässä ajetaan yhteensä kahdeksan pätkää ja hieman alle 84 EK-kilometriä.

– Otepään talviralli on hieno tilaisuus päästä taas ajorytmiin ennen Arctic Rallya Suomessa. Nyt olosuhteet ovat Virossa erittäin hyvät sitä varten, vuoden 2019 maailmanmestari Tänak sanoo tiedotteessa.

– Talvirallit ovat aina hyvin erityisiä kisoja. Normaalisti meillä ei ole paljon mahdollisuuksia valmistautua niitä varten. Siksi jokainen mahdollinen päivä pitää ottaa vastaan ilolla, virolaistähti jatkaa.

Hyundai on ajanut paljon pienempiä kisoja Virossa tähtikuskinsa Tänakin kansallisuudesta johtuen. Otepään talviralli on ajettu viimeksi viisi vuotta sitten. Hyundaille Otepään kisa on tärkeä testi kokeilla Pirellin uusia Sottozero-renkaita kilpailuolosuhteissa.

– Tämä on tietenkin osa valmistautumistamme Suomen MM-talviralliin. Siellä on luvassa lumiset ja jäiset tiet, jotka kuvaavat hyvin sitä tiestiä, mitä on luvassa myös Suomessa parin viikon päästä. Kuskimme saavat myös tärkeää tietoa Pirellin renkaista, tallipomo Andrea Adamo summaa.

– On aina mukavaa mennä Viroon, jossa saamme joka kerta Ottin kotimaassa lämpimän vastaanoton. Ikävä kyllä tapahtuma on koronan takia suljettu yleisöltä, mutta televisiosta voi seurata tapahtumia.

Myös Otepään talvirallin reitistä vastaava Marko Koosa vakuuttaa, että olosuhteet ovat Virossa passelit  Rovaniemen MM-osakilpailun testiä silmällä pitäen.

– Olen todella iloinen, että Hyundai tulee jälleen Viroon. Meillä on tällä hetkellä Virossa todellinen talven ihmemaa, joten tämä on hyvä mahdollisuus tallille tehdä viimeiset valmistelut Rovaniemen kisaa varten, Koosa korostaa.

– Tietenkin WRC-tiimin mukaantulo tuo vähän lisäpainetta järjestäjätaholle, mutta olen varma, että jokainen meistä hallitsee tilanteen hyvin.

MM-sarjan vakionimistä ilmoittautuneiden listalla on myös venäläiskuski Nikolai Grjazin Volkswagen Polo R5:lla. Suomalainen Printsport-tiimi on ilmoittanut kisaan Lars Stugemon sekä Rakan Al-Rashedin.

Katso alta kauden avanneen Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat