Quantcast

Hyundain WRC-tähden uran jatkosta ristiriitaisia tietoja

Hyundain WRC-tallin espanjalaiskuljettaja Dani Sordon ympärillä liikkuu monenlaisia huhuja.
Daniel Sordo
Daniel Sordo. Kuva: Marian Chytka / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mies itse kertoo Dirtfish-sivustolla, että ei ole vielä varma, jatkuuko konkarin ura myös kaudella 2023. Jo viime vuoden kotirallissaan Kataloniassa Sordo jutteli, että tämä vuosi voisi olla miehen viimeinen lajin huipulla.

Toisaalta Sordo on ollut täydellinen kolmoskuski Hyundaille tänäkin vuonna. Espanjalainen on ajanut kolme MM-rallia sijoittuen kaikissa niissä kolmanneksi. Kun ottaa huomioon kauden 2021 kaksi viimeistä rallia, on Sordo ajanut jo viidessä perättäisessä MM-rallissa podiumille.

– Tykkään ajaa kovaa, taistella ja pitää hauskaa näiden kavereiden kanssa. En kuitenkaan halua tulla kisoihin vain odottelemaan, että jotkut muut ajavat ulos tai jotain vastaavaa. Silloin saa parhaan fiiliksen, kun saa tehtyä hyviä aikoja ja on nopea, Sordo sanoo Dirtfishille.

– Jos en enää pysty suoriutumaan kunnolla, en enää aja. Katsotaan Katalonian rallin jälkeen, mitä me päätämme, Sordo jatkaa viitaten lokakuussa ajettavaan kotikisaansa.

Italialainen Autosprint-lehti puolestaan esittää varmana tietona, että Sordo ajaa Hyundailla myös ensi kaudella. Väliaikaisen tallipomon titteliä kantava Julien Moncet kertoo lehdessä, että Sordon on määrä ajaa ensi vuonna laajempi MM-ohjelma eli käytännössä siis enemmän kisoja.

Sordo on jakanut tänä vuonna Hyundain kolmatta tehdastallin autoa yhdessä nuoren Oliver Solbergin kanssa, jolle kisoja on kertynyt huomattavasti espanjalaiskonkaria enemmän. Ensi vuonna puntit kaksikon välillä ovat tasoittumassa, jos on uskominen italialaislehteä. Sordolle voisi olla luvassa jopa seitsemän MM-rallia ensi kaudella.

– Keskustelemme Oliverin kanssa, jotta saisimme viimeisteltyä hänen ohjelmansa, Moncet sanoo.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä