Hyundain WRC-kuski tyrmäsi epäilijät – mahdollinen ukkosmyrsky kuitenkin pelotti

Hyundain Andreas Mikkelsen ajaa Puolan MM-rallin johdossa perjantain aamupäivän lenkin jälkeen.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaiskuski ajoi alkukaudesta Hyundain kolmannessa Rally1-autossa kaksi asvalttikisaa kehnoin tuloksin. Nyt vauhti kuitenkin tuntuu löytyneen. Mikkelsen myönsi, että myös lähtöpaikka ratkaisi perjantaiaamuna.

Alkukaudesta moni on epäillyt, vieläkö Mikkelseniltä löytyy vauhtia MM-sarjan kärkitaistoon. Ainakin perjantain pätkät Puolassa osoittivat, että mies ei ole kokonaan menettänyt kykyjään.

– Yritimme ottaa kaiken hyödyn irti lähtöpaikasta. Aina voisi puskea enemmän, mutta yritimme pitää hyvän balanssin. Osuimme kuitenkin heinäpaaliin, että emme me ihan hiljaa ole ajaneet, Mikkelsen naureskeli.

– Yritin vain pysyä ajolinjalla koko ajan. Saa nähdä, millainen vauhti jätkillä on iltapäivällä. Täytyy itsekin katsoa videoita ja opetalla ne kohdat, joissa voi mennä vielä kovempaa.

Kertaalleen Puolassa myös voittoon yltänyt Mikkelsen kokee, että parannettavaa jäi, vaikka johtoasema onkin hallussa reilun seitsemän sekunnin erolla ennen Ford-kuski Martins Sesksia.

– Auto tuntui aika pehmeältä aamulla. Iltapäiväksi siitä on tehtävä jäykempi. Varmasti olosuhteet ovat myös aika rajut urien suhteen, joten autoa on myös vähän nostettava. Saa nähdä, mitä sää tuo tullessaan. Se on vähän arvaamatonta, Mikkelsen totesi.

– Sain jo aamulla viestin, että ota suojaa mukaan, koska iso myrsky voi tulla. Oli harmi, että yksi pätkä peruttiin. Turvallisuus on kuitenkin kaikista tärkeintä. Iltapäivällä pitää vain varmistaa, että pidämme auton myös tiellä loppuun asti.  

Perjantai-iltapäivänä Puolassa ajetaan neljä erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat