Hyundain tallipomolla suunnitelma suomalaiskuskille – vertasi Juha Kankkuseen

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: RSMP.pl
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli nimesi WRC2-tiimiinsä kuskeiksi täksi vuodeksi nuoren Oliver Solbergin sekä tallissa jo viime kaudella ajaneen Ole Christian Veibyn. 

Uskomattoman rallikauden 2020 ajaneen Jari Huttusen odotettiin olevan korealaisvalmistajan WRC2-kuski uudella sesongilla, mutta ainakin toistaiseksi kiuruvetinen odottaa yhä sopimusta. Huttusen manageri Marcus Grönholm kuitenkin paljasti Rallit.fille, että asiasta on jo sovittu, mutta lopullista vahvistusta odotellaan yhä.

Lue lisää: Marcus Grönholmilta huippu-uutinen suomalaiselle rallitoivolle – ”Olemme sopineet tietyistä asioista ja löimme kättä päälle”

Hyundai kuitenkin haluaa panostaa nuoriin lupauksiin, josta jo osoituksena on Solbergin kahden vuoden pesti tiimiin. Tallipomo Andrea Adamo on lapsuudestaan asti ollut kova rallimies, joten esikuvia toiminnalleen mies etsii kotikaupungistaan Torinosta ponnistaneen Lancian rallihistoriasta.

– Yritän luodan jotain samanlaista, mitä oli Lancialla, kun olin nuori. Lancialla osattiin uskomattoman hyvin kasvattaa nuorista kuskeista upeita kuljettajia. Sitten heidät onnistuttiin vielä pitämään tallissa. Siellä oli Henri (Toivonen) ja (Miki) Biasion, Adamo selittää Dirtfishin sivuilla.

Nuorille kuskeille on selkeästi tarvetta, sillä kaikki tiimin nykyiset WRC-kuljettajat ovat jo yli 30-vuotiaita. Ott Tänakilla mittarissa on 33 vuotta, Thierry Neuvillella 32 ja Dani Sordolla 37. Tuoreimpana kolmekymppisten kerhoon liittyi Craig Breen, joka täytti 30 vuotta viime helmikuussa.

– Minulla on nämä kaverit Oliver, Jari ja Veiby. Haluan nähdä heidät ajavan tiiminä ensi kaudella. Jos onnistun siinä ja tekemään tallistani heille kodin, kuten Lancialla, he voivat muodostaa tallimme perustan tulevaisuudessa, Adamo maalailee.

– Vuosia sitten Lancialla nuoret kuskit ajoivat silloin tällöin ralleja MM-sarjan ulkopuolella. Teimme sen jo viime vuonna Roomassa ja Alba-rallissa. Ehkä voimme viedä heidät ensi vuonna sellaisiin kisoihin ja löytää sitä varten WRC-auton, Adamo jatkaa.

Kuin Auriol ja Kankkunen

Adamo jatkaa muisteloitaan Lancian suhteen. Torinolaisvalmistajan tiimissä ajoivat aikoinaan yhdessä muuan nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen sekä yhden mestaruuden urallaan voittanut ranskalainen Didier Auriol.

– Kun katson Solbergia ja Huttusta, näen taas Auriolin ja Kankkusen. Molemmat heistä olivat fantastisia kuskeja. Didier hymyili ja oli aina iloinen sekä jutteli mielellään medialle, Adamo muistelee.

– Kankkunen oli hiljaisempi, ujompi ja ei puhunut toimittajille koko ajan. Näenkin siis Oliverissa ja Jarissa paljon yhteistä noiden kahden kuskin kanssa.

Katso alta Jari Huttusen haastattelu lokakuisen Sardinian MM-rallin jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,352400″ ap mute]

 

Tiukkana pomona tunnettu Adamo haluaa testata nuorien kuskiensa henkisen kantin ensi kaudella.

– Meidän on luotava heille jotain painetta ja katsottava, kuka selviää. Sen takia haluan nähdä heidät kilpailevan toisiaan vastaan WRC2-luokassa. En tietenkään halua mitään hirveää kisaa, mutta haluan nähdä, miten he työskentelevät tiiminä, Adamo sanoo.

– Ensi kaudella (WRC-luokassa) meillä on Breen ja Sordo. Meillä on pakko olla myös tiimipelaajia.

Adamon puheiden perusteella Huttunen on ensi kaudella Hyundain miehiä. Torinolainen siis rakentaa WRC2-luokkaan kolmen nuoren kuljettajan tallia. Huttunen, Veiby ja Solberg saanevat myös mahdollisuuksia näyttää taitojaan WRC-auton ratissa vähintäänkin pienemmissä kansallisissa ralleissa.

Lue myös nämä