Hyundain rallitiimi huhujen keskellä – WRC-pomo yrittää rauhoitella tilannetta

Hyundain lähdöstä rallin MM-sarjasta on liikkunut huhuja viime viikkojen aikana.
Thierry Neuville
Thierry Neuville vauhdissa Hyundailla. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tietojen mukaan Hyundai harkitsee loikkaa rata-autoilun WEC-sarjaan. Tämä saattaisi tarkoittaa sitä, että Hyundai voisi vetäytyä rallin MM-sarjasta.

Hyundain lähtö olisi kova isku MM-sarjalle, jonka tulevaisuudesta on käyty tiuhaan keskusteluja tämän vuoden aikana. Sarjassa on tällä hetkellä vain kolme tiimiä pääluokassa, Toyota, Hyundai ja M-Sport Ford, joita sillä ei ole varaa menettää. Samaan aikaan mukaan yritetään houkutella uusia valmistajia, jotta kilpailua saataisiin enemmän.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul ei vahvistanut – eikä myöskään kiistänyt – huhuja WEC-loikasta Puolan MM-rallin yhteydessä. Hyundai Motorsportin odotetaan kertovan moottoriurheilusuunnitelmistaan seuraavien kuukausien aikana.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiön urheilujohtaja Peter Thul puolestaan rauhoittelee puheita.

– Se on normaalia, että tallit keskustelevat budjeteistaan vuoden loppupuolella. En voi puhua Cyrilin puolesta, mutta mielestäni ei ole mitään syytä olla jatkamatta vuoteen 2026 saakka, kun nyt säännöt on vakautettu vuosille 2025 ja 2026, Thul kertoi.

– Valmistajat tekevät kuitenkin omat päätöksensä, emme me. Meidän tehtävänämme on varmistaa, että kaikki pitävät tästä sarjasta ja haluavat pysyä siellä.

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti kesäkuussa, että nykyisillä Rally1-autoilla ajetaan MM-sarjan pääluokassa vuoden 2026 loppuun. Tavoitteena on, että kaudella 2027 tulevat tekniset säännöt lyödään lukkoon vielä tämän vuoden aikana.

– Meidän täytyy tehdä rallin MM-sarjasta niin houkutteleva, ettei valmistajilla ole muuta vaihtoehtoa kuin jäädä, Thul painotti.

– Teemme kaikkemme pitääksemme kaikki mukana ja meillä on ollut hyviä keskusteluita heidän kanssaan. Olemme avoinna kaikille ehdotuksille. Meillä ei ole tainnut koskaan olla näin paljon hyviä keskusteluita, olipa kyse teknisistä tai urheilullisista säännöistä.

Thulin mukaan vuonna 2027 voimaan tulevat säännöt pitää saada paperille mahdollisimman nopeasti. Näin sarjan tulevaisuudelle voidaan luoda vakaampi pohja.

– Toivon, että jos meillä on hyvät säännöt tehtynä vuoden loppuun mennessä, voimme saada ainakin yhden valmistajan lisää vuonna 2027. Se on tavoitteenamme.

– Se on toiveenamme, koska meidän pitää viedä sarjaa eteenpäin.

Lähteet: Autohebdo.fr, Autosport.com

Lue myös nämä