Quantcast

Hyundain nuorelta WRC-kuskilta rehtiä puhetta – ”Siinä minulla on vielä opittavaa”

Hyundain rallitallin nuori Oliver Solberg osoitti kotirallissaan Ruotsissa helmikuussa, etteivät puheet superlupauksesta ole täysin tuulesta temmattuja.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg tykitti varsinkin kisan avauspäivänä tukun loistoaikoja aivan kärjen tuntumaan, mutta lauantaina tuli lunta tupaan teknisen vian myötä. Lopputulos oli kuudes sija, mikä oli kuitenkin sivujuonne nuorukaisen kisassa.

– Olen aina haaveillut, että voin olla paras ja taistella ihan huipulla. Urani on kuitenkin vielä alussa, ja olen aina tiennyt, että ei se helppoa ole, Solberg sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Siinä mielessä Ruotsin kisa antoi kuitenkin vähän itseluottamusta takaisin. Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi pystynyt taistelemaan kärkeä vastaan. Tiesin kyllä, että minulla on vauhtia, mutta vaikea viime kausi teki pienen kolhun itseluottamukseeni.

Solberg keskeytti viime vuonna viisi MM-rallia putkeen, kunnes pääsi maaliin kauden viimeisissä kisoissa Kataloniassa ja Monzassa. Nuori mies uskoo, että jopa palkintosija on pian mahdollista MM-sarjassa, mutta seuraavassa osakilpailussa Kroatiassa Solberg korostaa maltin merkitystä.

– Se on minulle jälleen ihan uusi kisa. Vauhtini on hyvää myös asvaltilla, mutta ei ehkä ihan sillä tasolla, mitä se Ruotsissa oli. Minun on oltava realisti, Solberg summaa.

– Kuten sanoin jo kauden alussa, jotkut kisat ovat minulle hyviä, mutta toisissa minun pitää vain hankkia kokemusta. Kroatia on yksi jälkimmäisistä. Meidän on oltava fiksuja, sillä Kroatia ei ole helppo ralli. Tulos voi silti olla hyvä, jos vain ajaa järkevästi ja nauttii.

Vaikka Ruotsin ralli oli Solbergin osalta pilkahdus paremmasta, myöntää toisen polven WRC-kuljettaja, että MM-ralliin voittoon vaaditaan vielä paljon kehitystä.

– Tiedän, että se on hiuksenhieno ero, mikä vaaditaan ihan kärkeen. Huiput osaavat ajaa joka pätkällä sillä tasolla. Siinä minulla on vielä opittavaa, vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika kertoo.

– Ehkä meillä on mahdollisuuksia yltää palkintosijoille sekä taistella kärkiajoista joillain pätkillä. Rallien voittamisen suhteen kokemuksen puute on kuitenkin massiivisen iso tekijä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat