Quantcast

Hyundain ex-pomo Andrea Adamo tekee paluun rallin pariin yllättävässä roolissa

Andrea Adamo toimi Hyundain WRC-rallitiimin pomona viime kauden loppuun saakka. Huhtikuun alussa hän tekee yllättävän paluun lajiin Meksikossa.
Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Leonin kaupungin ympäristössä järjestetään Rally of Nations -kilpailu, joka on eräänlainen maiden välinen ralli. Kisa ajetaan Meksikon MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla.

Kilpailun säännöistä paljastuu, että italialainen Adamo toimii Meksikossa Rally of Nations -kisan tuomariston puheenjohtajana. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten viime marraskuussa ajetun Monzan MM-rallin, kun Adamo on työtehtävissä rallissa.

Adamo jätti Hyundain tallipäällikön tehtävät joulukuussa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Italialainen ei ole toistaiseksi kertonut, mitä hän aikoo tehdä tulevaisuudessa.

– Joskus elämässä ei pysty hallitsemaan kaikkia asioita, mutta nyt minulla on kaikki hyvin. En ole varma, kaivataanko minua rallipiireissä, räiskyvänä persoonana tunnettu Adamo kertoi hiljattain Dirtfish-sivuston podcastissa.

– Ajattelin, että minut unohdetaan muutamassa kuukaudessa, mutta viime aikoina olen saanut paljon viestejä sosiaalisen median kautta.

Rally of Nations -kilpailun lopullista osallistujalistaa ei ole julkaistu, mutta järjestäjät ovat paljastaneet muutamia mielenkiintoisia osallistujia. Harri Rovanperä edustaa kilpailussa Suomea, ja Rallit.fin tietojen mukaan Rovanperä saa tiimiinsä SM-sarjasta tutun suomalaislupauksen, jonka nimeä kisajärjestäjät eivät ole vielä vahvistaneet.

Lue myös: Harri Rovanperä vuosien tauon jälkeen ralliauton ratissa, myös nuottikieli täysin uusi – ”Otetaan huumorin kannalta”

Muut vahvistetut kuljettajat ovat norjalainen Mads Östberg, britti Matthew Wilson ja ranskalainen Adrien Fourmaux. Huhujen mukaan myös espanjalaiskonkari Dani Sordo olisi tulossa Leoniin.

Rally of Nations -soraralli ajetaan 1.-3. huhtikuuta. Kilpailun ohjelmassa on yhteensä 16 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 229 kilometriä.

Harri Rovanperä kävi hiljattain ottamassa tuntumaa Volkswagen Polo R5 -autoon Laukaassa. Katso alta video Rovanperän testistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,401187″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat