Hyundailta lähtöpassit saanut Hayden Paddon tähyää takaisin MM-sarjaan – ”Ovi ei ole missään nimessä suljettu”

Hayden Paddon. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH

Uusiseelantilainen Hayden Paddon jäi työttömäksi vuoden 2018 lopussa, kun tallipaikkaa MM-sarjasta ei löytynyt. 

Paddon ei ole kuitenkaan luovuttanut unelmansa suhteen palata vielä jonain päivänä WRC-auton rattiin. Mies pitää koko ajan kunnostaan huolta ja ottaa tällä kaudella osaa myös rallicrossin uuteen Global Rallycross Europe -sarjaan. Syynä on se, että Paddon kokee tippuvansa kokonaan pois rallikartalta, jos hän jää kotimaahansa.

Urallaan kahdeksan palkintosijaa ajanut Paddon jäi työttömäksi, kun ralli-ikoni Sebastien Loeb nappasi ajopaikan Hyundailta.

– Ovi ei ole missään nimessä suljettu. Me teemme kaikkemme, jotta voimme tulevaisuudessa palata WRC:hen. Sanoisin, että vuosi 2020 voisi olla realistisin vaihtoehto, mutta koskaan ei voi sanoa että ei koskaan, 31-vuotias Paddon sanailee WRC.comin verkkosivuilla.

– Me ajamme joka tapauksessa paljon tänä vuonna. Olen myös lisännyt muuta harjoittelua ja valmistaudun parhaimpani mukaan, jotta olen 110-prosenttisesti kunnossa, jos saan mahdollisuuden. Jos se mahdollisuus on huomenna, niin olen valmis, vuonna 2016 Argentiinassa uransa ainoaa MM-rallin voittoa juhlinut Paddon jatkaa.

Jopa Hyundailta ajopaikka voi lohjeta, sillä norjalainen Andreas Mikkelsen on avannut kautensa vaisusti. Mikkelsen menetti jo Korsikan rallin Dani Sordolle.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö