Hyundailla iso palaveri – joutuuko Kalle Rovanperän uhkaaja hidastamaan?

Andreas Mikkelsen oli onnellinen mies lauantain päätteeksi Puolan MM-rallissa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikkelsenin vauhti ei aivan riittänyt Toyotan Kalle Rovanperää vastaan päivän aikana. Mikkelsen saapui kuitenkin iltahuoltoon toisella sijalla, joten hän keräsi Hyundaille arvokkaita ehdollisia pisteitä valmistajien MM-sarjaan.

Mikkelsenille kenties vieläkin tärkeämpää oli näyttää itselleen, tallilleen ja koko rallimaailmalle, että häneltä löytyy yhä vauhtia. Norjalainen on ollut loistavassa vauhdissa läpi viikonlopun Hyundain Rally1-autolla, mikä on varmasti tehnyt hyvää hänen itseluottamukselleen.

– Meidän täytyy olla tyytyväisiä päiväämme. Mielestäni ajoimme hyvin. Kalle on toki erittäin nopea, ja meidän olisi pitänyt ottaa isoja riskejä, Mikkelsen myönsi.

– Otin ne riskit, jotka halusin ottaa, mutta samalla tiedostin sen, että minun pitää tuoda auto päivän loppuun hyvillä pisteillä.

Mikkelsen voitti Puolan MM-rallin vuonna 2016 ja nyt hänellä olisi saumat jälleen taistella ykkössijasta kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Mutta Mikkelsen pitää tilanteestaan vielä palaverin Hyundain tiimijohdon kanssa ennen sunnuntain pätkiä.

Uuden pistesysteemin vuoksi Mikkelsenin kannalta vaarana on, ettei hän saa lähteä hyökkäämään sunnuntaina. Hyundain ykköstykit Thierry Neuville ja Ott Tänak jahtaavat varmuudella isoja pisteitä supersunnuntailta kuljettajien MM-taistoon.

– Voisimme toki yrittää saada Kallea kiinni. Mutta kun meillä on hyvä lähtöpaikka, ja Tänak on puolestaan ensimmäisenä tiellä, saatamme ottaa kuljettajien MM-pisteitä pois Ottilta tai Thierryltä. Kaikki riippuu siitä, mitä tiimi haluaa tehdä, Mikkelsen pyöritteli Rallit.fille.

Mikäli tiimi pyytää Mikkelseniä hidastamaan vauhtiaan, se voi samalla varmistella norjalaisen lauantai-illan ehdollista pistepottia.

– Meidän täytyy pelata tätä peliä, mutta toivon, että voisin huomenna puskea täysillä ja taistella voitosta. Se olisi siistiä.

Lue myös nämä