Quantcast

Hyundai-toivolla surkea alkukausi rallin MM-sarjassa – ”Tilanteesta tuli erittäin dramaattinen”

Oliver Solberg jäi ilman tulosta Kroatian MM-rallissa, mutta muistoihin jäi yksi tarina kerrottavaksi.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solbergin kisa päättyi dramaattisesti lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella. Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg menetti Hyundai i20 N Rally1 -autonsa hallinnan kostealla tiellä ja kilpuri luisui ulos pätkältä.

Tilanne oli sinänsä hyvin tavanomainen rallissa, mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta.

– Auton perä lähti irti mutaisessa mutkassa, ja menimme ulos tieltä. Aluksi se ei ollut mitenkään dramaattista. Ajattelin, että siitä tulee tavallinen luisu, mutta lopulta päädyimme vasten puuta, Solberg kertasi.

– Kun pääsimme ulos autosta, liekit roihahtivat kunnolla auton perässä. Siinä vaiheessa tilanteesta tuli erittäin dramaattinen. Olimme epäonnisia, sillä kuuma pakoputkisto sytytti tulipalon auton perässä ja aiheutti paljon tuhoa.

Järjestäjät saivat nopeasti sammutettua tulipalon, mutta Solberg ei päässyt enää jatkamaan kilpailua edes ralli2-säännöllä. Syynä oli se, että autossa syttyi hybridijärjestelmän viasta kertova punainen varoitusvalo, jonka vuoksi kilpuri jouduttiin laittamaan karanteeniin.

Solbergin kausi on alkanut alavireisesti. Monte Carlon MM-rallissa hän ajoi kertaalleen ulos ja joutui lopulta keskeyttämään, koska auton sisälle tuli pakokaasua.

Kotikilpailustaan Ruotsin rallista hän kuittasi kuudennen sijan, mutta oli kaukana kärkivauhdista. Kun takana on kolme osakilpailua, 20-vuotiaalla Solbergilla on MM-taulukossa kahdeksan pistettä, jotka oikeuttavat 12. sijaan.

Samaan aikaan Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä, 21, on kerännyt kolmesta kisasta kaksi voittoa ja yhteensä 76 pistettä, joilla hän johtaa ylivoimaisesti MM-sarjaa.

Solberg ei aja kahdessa seuraavassa kilpailussa Hyundain Rally1-autolla. Espanjalaiskonkari Dani Sordo ohjastaa Hyundain kolmatta hybridikilpuria Portugalin ja Sardinian sorakisoissa.

Solberg on varmuudella mukana ainakin Portugalissa Hyundain Rally2-autolla, jolla hän osallistuu WRC2-luokan kilpailuun.

Katso alta Kroatian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat