Quantcast

Hyundai-tähdelle raju pettymys – hybriditestit peruttiin liian talvisten olosuhteiden takia

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin Thierry Neuville koki rajun pettymyksen tällä viikolla, kun tiimi joutui perumaan belgialaisen Rally1-testit liian talvisten olosuhteiden vuoksi. 

Tallin kuskeista Ott Tänak ja Oliver Solberg pääsivät aiemmin viikolla kokeilemaan täysin uutta i20 N Rally1 -kilpuria, mutta belgialaiskuljettajan osalta ensimmäiset maistiaiset jäivät kokematta.

Hyundain talli on saanut valmiiksi ensi kauden varsinaisen kilpurinsa, sillä aiemmin tänä vuonna testeissä on ollut käytössä nykyisen WRC-auton koriin rakennettu ”muuliversio”. Hyundai testasi ensin Saksassa viime viikolla uutta kilpuriaan ja toi sen täksi viikoksi Ranskan Alsaceen.

Asiasta uutisoivan Dirtfish-sivuston mukaan Neuville saanee kuitenkin uuden testimahdollisuuden lähipäivien aikana.

-Olemme suunnitelleet uudestaan vaihdelaatikon kotelon, auton sisäosat ja tasauspyörästön. Se on helvetin paljon erilainen, mitä olette nähneet. Myös vetoakseli on erilainen, koska muutimme linjaa. Kaikki autossa on erilaista, Hyundain tallipomo Andrea Adamo kuvaili uutta autoa.

Jo Tänakin ja Solbergin testeissä alkuviikosta keli Alsacen alueella oli hyvin talvinen. Ilmeisesti loppuviikkoa kohden keli on entisestään pahentunut.

Katso alapuolelta koostevideo Tänakin ja Solbergin testeistä. 

Kieltämättä testiolosuhde Ranskassa oli lähempänä helmikuun Ruotsin MM-rallia kuin kauden 2022 avaavaa Monte Carlon osakilpailua, jota varten tallit parhaillaan testaavat vimmatusti, jotta uusi Rally1-auto on kunnossa ennen uuden kauden alkua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat