Hyundai-tähdelle paha takaisku – syynä Ott Tänakin raju ulosajo?

Thierry Neuville ei pääsekään ajamaan tulevana viikonloppuna Liettuassa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaa johtava Neuville kertoi kesäkuun lopussa ajetun Puolan MM-rallin yhteydessä, että hän haluaisi päästä ajamaan testikisan kuten hänen tallikaverinsa Ott Tänak ja Esapekka Lappi.

Hyundai lopulta vastasi belgialaistähden huutoon, sillä tiimi ilmoitti myös hänet Liettuassa järjestettävään kansalliseen ralliin. Suomalaiskuljettaja Lapin osallistuminen kisaan oli vahvistettu jo aiemmin.

Testikisassa Neuville olisi voinut valmistautua kunnolla ensi viikolla järjestettävään Latvian MM-ralliin.

Neuvillen suunnitelmat ovat nyt kuitenkin menneet uusiksi. Hyundai ilmoitti DirtFish-sivustolle, että Neuville ei pääsekään ajamaan Lietuva Rallyssa. Lappi sen sijaan starttaa ralliin alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Hyundai-tähdistä Ott Tänak sai puolestaan viime viikonloppuna tilaisuuden testata Rally1-autoa Viron EM-rallin yhteydessä. Tänakin kisa loppui kuitenkin lyhyeen, kun virolainen kaatoi autonsa rajusti.

Siitä ei ole varmuutta, onko Neuvillen vetäytyminen Liettuan rallista seurausta Tänakin onnettomuudesta. Se on kuitenkin todennäköistä, sillä tiimeillä on vain rajallisesti testiautoja.

Lietuva Rally ajetaan perjantaina ja lauantaina lähellä Latvian rajaa. Lappi ja kartanlukija Janne Ferm tekevät kisassa paluun Hyundain Rally1-autoon yli kolmen kuukauden tauon jälkeen, sillä viimeksi he kilpailivat Kenian Safari-rallissa maaliskuun lopussa.

Latvian MM-ralli on ohjelmassa 18.-21. heinäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat