Quantcast

Hyundai-pomolta rehellinen arvio tallinsa suorituskyvystä – ”Thierry voitti, Hyundai ei”

Andrea Adamo
Andrea Adamo juhli voittoa, mutta vaatii tiimiltään enemmän. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli saalisti kauden ensimmäisen voittonsa sunnuntaina päättyneestä Korsikan osakilpailusta. 

Voitto ratkesti dramaattisesti vasta rallin päätöserikoiskokeella, kun Ford-kuski Elfyn Evans kärsi rengasrikon. Walesilaisen epäonnen myötä Thierry Neuville nousi voittajaksi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo ruoski tiiminsä jäseniä vielä kovempaan työntekoon tulevissa osakilpailussa, vaikka kauden avausvoitto napsahti tilille.

– En voi sanoa, ettenkö olisi onnellinen, mutta ilman rengasrikkoja emme olisi voittaneet. Meidän pitää tunnustaa, että tiiminä emme olleet parhaimmillamme tänä viikonloppuna. En koe, että voitimme tallina. Thierry voitti, Hyundai ei, Adamo tykitti.

– Olin rehellisesti sanottuna jo hyväksynyt tappion. Olen hyvin selvillä auton ja tiimin suorituskyvystä. En voinut toivoa Thierryltä ja Nicolasilta (Gilsoul) ihmettä, mutta he ylittivät jo fyysiset rajat. Olen onnellinen, mutta olen realisti.

Hyundain menestyksen täydensi Dani Sordo neljännellä sijallaan. Jo avauserikoiskokeella rutkasti aikaa menettänyt Sebastien Loeb oli kahdeksas. Hyundai nousi valmistajien MM-sarjan kärkeen 12 pisteen turvin ennen Citroenia. Toyota on jäänyt korealaisvalmistajasta 16 pistettä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat