Hyundai-pomolta huojentava viesti ykköstähdelleen – autoon luvassa isoja päivityksiä

Andrea Adamo. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain rallitalli suunnittelee isoa päivitystä autoonsa kauden puolivälissä, jotta se pysyy kilpailijoidensa Toyotan ja Citroenin vauhdissa mukana.

Alkukauden perustella Citroenin Sebastien Ogier ja varsinkin Toyotan Ott Tänak ovat olleet parhaimmassa iskussa, kun taas viime kaudella mestaruudesta taistelleen Thierry Neuvillen vauhti on välillä ollut vaisua vihollisiin verrattuna.

Varsinkin viime viikonlopun Meksikon MM-rallissa Neuville peräänkuulutti monta kertaa lisää suorituskykyä i20 WRC:hen. Hyundai-pomo Andrea Adamo onkin nyt vahvistanut, että tiimi aikoo tehtä kaksi uutta luokitusta heinäkuun Suomen ralliin mennessä.

– Heti kun minua kysyttiin tallipomoksi, niin tiesin ryhtyväni kovaan hommaan. Heinäkuussa me saamme uudet päivitykset autoon ja sitä ennen pitää vain tehdä paras mahdollinen suoritus. Sanoin jo tammikuussa, että en ole Jeesus enkä pysty ihmeisiin. Eikä niitä ihmeitä edes tarvita. Me tarvitsemme vain pragmaattista ja kunnollista työntekoa, Adamo paaluttaa Autosportin verkkosivuilla.

– Me ajamme ennakkotestejä ja meillä on uusia osia. Me työskentelemme monilla eri rintamilla ja tarkoituksemme on antaa kuskeille mahdollisimman luottavainen oli aina testeistä lähtien. Sitten keskitymme myös heinäkuun luokituksiin ja ensi vuoden auton kehitystyöhön tietenkin.

Seuraava MM-ralli ajetaan maaliskuun lopussa Korsikalla. Neuville juhli voittoa vuonna 2017, muttaviime vuonna Hyundain asvalttivauhti ei ollut kilpailijoiden tasolla.

– Minä olen ollut moottoriurheilussa mukana vuodesta 1989. Ei minua pelota. En minä tule koskaan ralleihin sanomaan, että aiomme hävitä, Adamo kuitenkin vakuuttaa.

– Minä tulen ralliin mukanani joukko, joka on valmis taistelemaan. Ei Korsikan kisa minua huoleta. Jos olisi niin, olisin häviäjä. Anteeksi vain, mutta minun tallini on voittajatiimi.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö