Quantcast

Hyundai-pomolla täysi luotto Neuvilleen – ”Thierrystä tulee maailmanmestari!”

Thierry Neuville ja Alain Penasse. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja huipentuu torstaina käynnistyvään kauden päätöskilpailuun Australiassa. Thierry Neuville on pisteissä toisena. Belgialainen metsästää sekä kotimaalleen että Hyundain rallitallille ensimmäistä maailmanmestaruutta.

Hyundai-pomo Alain Penasse luottaa belgialaissuojattiinsa, vaikka edellisissä kisoissa pahin uhkaaja Fordin Sebastien Ogier on ollut selvästi vahvempi. Ogier johtaa MM-sarjaa niukalla kolmen pisteen erolla ennen Neuvillea.

– Thierrystä tulee maailmanmestari! Hän vaikuttaa rauhalliselta ja odottaa luottavaisena kisaa. Olen myös itse hyvin stressitön. Me valmistaudumme kisaan niin kuin kaikkiin muihin ralleihin tällä kaudella. Totta kai panostamme pieniin yksityiskohtiin entistäkin tarkemmin, Penasse sanoo Debroodplank.be-sivustolla.

– Thierryn on sijoituttava mahdollisimman korkealle, ei pelkästään hänen itsensä takia, vaan myös Hyundain vuoksi. Panoksena on sekä Belgian että Hyundai Motorsportin ensimmäinen MM-titteli.

Penassen tavoin myös Neuvillen kartturi Nicolas Gilsoul luottaa aisaparinsa kestävän valtavat paineet. Gilsoul on tehnyt omat todennäköisyyslaskelmat Neuvillen mestaruuden suhteen.

– Mielestäni meidän mahdollisuudet ovat 60 prosenttia, Ogierilla 30 ja (Ott) Tänakilla 10 prosenttia, 36-vuotias Gilsoul väittää Delfi Sport -sivustolla.

Toyotan Tänak on jäänyt Ogierista 23 pistettä, joten todennäköisimmin mestaruuskamppailu käydään Ogierin ja Neuvillen välillä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat