Hyundai-pomo ylistää Sebastien Loebia – ”Olin hämmästynyt”

Tallipomo Andrea Adamo antoi lämpimän halauksen Sebastien Loebille. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain rallitallin kausi on alkanut varsin mallikkaasti. Kuuden osakilpailun jälkeen korealaisvalmistaja johtaa valmistajien MM-sarjaa 29 pisteen erolla ennen Toyotaa.

Edellisessä osakilpailussa Chilessä tiimin ykköstykki Thierry Neuville ajoi rajusti ulos, mutta konkari Sebastien Loeb toi Hyundaille tärkeitä pisteitä kolmannella sijallaan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Loeb ylsi palkintosijoille MM-sarjassa jossain muussa kuin Citroenin tiimissä.

– Kun julkistimme Sebastienin ja Danielin (kartanlukija Elena) sopimuksen, niin monet kyselivät minulta, että mitä oikein teen ja mitä he tuovat meille. Voin kertoa, että he tuovat tiimille motivaatiota, kuten myös kovaa työntekoa ja mahdollisuuksia tehdä asioita eri tavalla, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo sanoo WRC.comin sivuilla.

– On vaikuttavaa nähdä, miten he yhdeksän mestaruuden miehet vaihtavat lähestymistapaansa ralleihin. He katsovat videoita ja ottavat oppia nuoremmiltaan. Ei heidän olisi pakko tehdä sitä. Seb voisi olla vain kotona. He kuitenkin tekevät rajusti töitä ja me tuemme heitä täysin.

Loeb oli vielä perjantain ajopäivän jälkeen kuudentena, mutta oli sen jälkeen nopein kuljettaja nousten kohisten tulosliuskalla.

– Kun katsoin Sebiä perjantain lounastauolla, niin olin hämmästynyt. Hän katsoi koko ajan videoita ja teki töitä. Avauspäivä oli vaikea, mutta he toivat lopulta meille loistavan tuloksen.

Loeb ajaa tällä kaudella Hyundain puikoissa vielä kaksi osakilpailua. Hyvin todennäköisesti nämä rallit ovat Saksa ja Katalonia.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin huippuhetkistä.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö