Hyundai-pomo vihjaa jättisopimuksista Tänakin ja Neuvillen kanssa: Minun ei tarvitse miettiä kuskeja muutamaan vuoteen

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tiimin pomo Andrea Adamo on avannut sanaista arkkuaan liittyen korealaisvalmistajan hiljattain julkaisemiin sopimusuutisiin. 

Viime viikolla Hyundai ilmoitti, että tähtikuskit Thierry Neuville sekä Ott Tänak jatkavat tallissa monivuotisilla sopimuksilla.

– Tämä oli minulle ykkösvaihtoehto. Juuri tätä halusin. En näe mitään pointtia vaihtaa miehistöä vain vaihtamisen ilosta. Mitä pidempään ihmiset työskentelevät yhdessä sitä paremmin homma toimii, Adamo kertoo Dirtfishin sivuilla.

Mutta mitä käsite monivuotinen tarkoittaa? Tallipomo vihjaa, että kyseessä voisi olla jopa nelivuotinen kontrahti, joskaan rallipiireissä sopimuksien tarkoista sisällöistä ei käytännössä koskaan kerrota julkisuuteen.

– Nyt meillä on neljäksi vuodeksi, mukaan lukien tämä vuosi, kaikki sovittuna. Emme ole keskustelleet, kuinka pitkään he jatkavat meidän kanssa, mutta kyllä näin voisi sanoa. Minun ei tarvitse huolehtia kuljettajista muutamaan vuoteen, Adamo summaa.

Jos Adamon sanoja on uskominen, jatkavat Neuville ja Tänak tiimissä aina kauden 2024 loppuun saakka eli ensi sesongilla tulevien Rally1-autojen ensimmäisen luokitusjakson päätepisteeseen asti.

Hyundain on viimeisten kausien aikana kierrättänyt kuljettajia kolmannessa autossaan saadakseen etua muun muassa lähtöpaikoista ja jotta joka kisassa on kolmoskuskina kunkin kisan metkut takuuvarmasti tunteva kuljettaja. Jatkossa näin ei välttämättä enää ole.

– Ei oman päätöksen takana tarvitse loputtomasti olla. Vaikka päätös toimisi vuonna 2019, ei se tarkoita sen olevan oikea enää vuonna 2022, Adamo huomauttaa.

Jos Hyundai ajaa vain kolmella kuskilla ensi kaudella, on paikalle iso tunku. Jo nyt Hyundain tiimiin kuuluvat myös Craig Breen, Dani Sordo, Oliver Solberg, Pierre-Louis Loubet, Jari Huttunen ja Ole Christian Veiby puhumattakaan muista ajopaikkaa kärkkyvistä huippunimistä.

Adamo teki peliliikkeensä kuljettajamarkkinoilla harvinaisen aikaisin.

– Toimi nopeasti, toimi ennen kuit muut ja voit haistattaa heille pitkät. No ei, kun katsoin loppuvuoden kalenteria, tajusin sen olevan hyvin kiireinen. En halunnut stressata näillä asioilla silloin, Adamo toteaa.

– Meillä on tulossa paljon kisoja ja testaamista. Silloin sopimuksien neuvottelu on ajanhukkaa. Siinä mielessä on hyvä, että nämä asiat ovat hoidossa.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat