Hyundai-pomo vaatii tiimiltään tasonnostoa – ”Meillä ei ole varaa sellaisiin suorituksiin kuin Portugalissa”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva. Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin ympärillä riitti kohua ja on riittänyt sitten Portugalin MM-rallin. Korealaistiimin pomo Andrea Adamo turvautui Portugalissa koviin keinoihin turvatakseen ykköstykki Thierry Neuvillelle parhaan mahdolliset eväät taisteluun.

MM-karkelot jatkuvat ensi viikolla Sardinian saarella. Edessä on jälleen raju koitos kivikkoisilla ja kuivilla sorateillä. Portugalissa Neuville saalisti Hyundaille toisen sijan, mutta kaksi muuta kuskia keskeyttivät kertaalleen jo perjantaina teknisen vian vuoksi.

– Kauden toinen puolisko alkaa ja meillä ei ole varaa sellaisiin suorituksiin kuin Portugalissa. Saimme toki sieltä toisen sijan, mutta olisimme voineet saada paljon enemmän. Meillä on Sardiniassa uusi mahdollisuus, mutta meidän on itse pidettävä huoli, että me käytämme sen mahdollisuuden, Adamo summaa.

Hyundain tiimistä jo kaksi kertaa hyllytyksen saanut Andreas Mikkelsen palaa i20 WRC:n ohjaamoon Sardiniassa.

– Olen todella mielissäni ja on mukavaa palata Hyundain rattiin, varsinkin kun Thierry onnistui niin hyvin Portugalissa. Sardinia on aina kimurantti kilpailu, sillä tiet ovagt kapeita ja vaativat tarkkaa nuottia sekä oikeaa ajotyyliä. On tärkeää, että testeissä auto saadaan hyväksi, jotta kisassa voi puskea, Mikkelsen toteaa.

Neuville rysäytti Chilessä rajusti ulos, mutta Portugalin rallin kakkostila nosti belgialaisen takaisin MM-taistoon. Eroa sarjaa johtavaan Citroenin Sebastien Ogieriin on vain kymmenen pistettä.

– Sardinian ralli on yksi suosikeistani. Se sopii täydellisesti ajotyyliini ja meidän nuotitukseen. Nicolas (Gilsoul) ja minä olemme aina tunteneet olomme kotoiseksi Sardiniassa. Olemme myös menestyneet siellä takavuosina, Neuville juttelee.

– Toivottavasti menestymme myös tänä vuonna. MM-taisto kuumenee aika mukavasti, joten kovaa taistoa on luvassa ihan varmasti.

Neuville on juhlinut Sardinian MM-rallin voittoa viime vuonna sekä vuonna 2016.

Lue myös nämä

  • Uusimmat