Hyundai-pomo tiedostaa tilanteen MM-taistossa – ”Ei ole varaa tehdä edes pientä virhettä”

Andrea Adamo. Kuva. Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain rallitallin peräsimeen täksi kaudeksi pestattu Andrea Adamo tiedostaa tilanteen ennen Turkin MM-rallia. 

Tommi Mäkisen johtama Toyota on kuronut Hyundain tuntuvan etumatkan valmistajien MM-sarjassa enää kahdeksaan pisteeseen. Korealaisvalmistaja on ollut monta kertaa hopealla. Jälleen kerran ensimmäinen MM-titteli uhkaa livetä kauden loppumetreillä.

– Me todella haluamme olla kilpailukykyisiä ja luotettavia ensi viikolla. Kautta on jäljellä enää neljän kisan verran, joten meidän on pakko saada hyviä tuloksia aikaiseksi joka rallista, Adamo sanoo.

– Kaikki meidän kolme miehistöä ovat suoriutuneet hyvin tämän kauden soraralleissa. Tavoitteena onkin kauden neljäs voitto. Ei ole mitään tekosyitä, ei ole yhtään varaa tehdä edes pientä virhettä, Adamo jatkaa.

Hyundain tiimissä Turkissa ajavat Thierry Neuville, Dani Sordo sekä Andreas Mikkelsen.  Neuvillella on vielä mahdollisuudet kuljettajien maailmanmestaruuteen. Toyotan Ott Tänak on tosin karannut jo 33 pisteen päähän.

– Turkin ralli on raju kisa. Viime vuonna siellä nähtiin paljon keskeytyksiä. Myös me keskeytimme johtoasemasta, mutta nyt haluamme ottaa siitä revanssin. Meidän automme on ollut sellaisissa oloissa aina hyvä, joten odotan rallia innolla, Neuville herkuttelee. 

Rallin MM-sarja jatkuu äärimmäisen kovissa olosuhteissa. Katso alta, mitä Turkin osakilpailussa on luvassa ja mitä mieltä huippukuskit ovat kisasta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö