Hyundai-pomo piti kielen keskellä suuta: ”Jos kerron sen sinulle, joudun tappamaan sinut”

Rallin MM-sarja teki täydellisen u-käännöksen kesäkuussa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA kertoi helmikuussa, että nykyisistä hybridiyksiköistä oltaisiin luopumassa tämän kauden jälkeen.

Päätös herätti runsaasti kritiikkiä ja lopulta FIA ja rallin MM-sarjan käänsivät täysin takkinsa. Kesäkuussa kerrottiin, että nykyisistä Rally1-autoista ei olla luopumassa, vaan nyt mennään sen alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Eli nykyisillä Rally1-autoilla jatketaan nykyisen luokittelujakson loppuun ja vuoden 2026 loppuun saakka.

Hyundaille uutinen iski ehkä eniten, sillä talli oli jo aiemmin suunnitellut kehittävänsä uuden version Rally1-autostaan ensi kaudeksi. Nyt suunnitelmat ovat menneet kokonaan uusiksi.

Hyundain WRC-ohjelman johtajalla ja teknisellä gurulla Christian Loriaux’lla on pitänyt kiirettä. Hän on saanut usein vastata kyllästymiseen asti kysymyksiin siitä, millainen seuraavan kauden auto tulee olemaan, ja mikä tulee muuttumaan.

– Olen vastannut tähän kysymykseen 20 tai 30 vuoden ajan, mutta tälläkin kertaa vastaus on edelleen ihan sama: jos minä kerron sen sinulle, joudun tappamaan sinut, Loriaux veisteli Dirtfishille.

– En halua tappaa sinua, Loriaux vakavoitui sitten ja jatkoi:

– Teemme kovasti töitä. Olisimme tietysti halunneet tehdä kokonaan uuden auton – pääasiassa sen vuoksi, että jouduimme tekemään tämän auton aika kiireellä. Totta kai yritämme tehdä autoon evoluutiota myös ensi vuodeksi, Loriaux suostui paljastamaan.

Hyundai johtaa tällä hetkellä sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjaa. Tämä tietysti herättää kysymyksen siitä, miten paljon evoluutiota ensi kauden autoon edes tarvitaan.

Korealaisvalmistajan leirissä on tällä hetkellä kaikki varsin hyvin. Kehitys loppuu kuitenkin tyytyväisyyteen ja tämä myös Hyundailla tiedostetaan.

– Hyundai, Thierry (Neuville) ja Ott (Tänak) ovat tällä hetkellä hyvässä asemassa, Loriaux myönsi.

– Mutta me olemme ajaneet vasta kuusi kilpailua 13:sta. Meillä on vielä seitsemän rallia ajamatta. Voit kaataa auton lauantaina yhdessä kilpailussa, etkä saa yhtään pistettä. Voit pudota hyvin nopeasti hyvin kauas, joten mikään ei ole vielä ohi. Ei vielä pitkään aikaan, Loriaux jatkoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat