Hyundai-pomo pettyi raskaasti ja laukoi kovan kommentin

Puolan MM-ralli oli lopulta iso pettymys Hyundaille.
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen rallia Hyundain Ott Tänak nostettiin voittajasuosikiksi, mutta Tänak kärsi valtavasta epäonnesta jo perjantainaamuna, kun hän törmäsi peuraan.

Tänak joutui keskeyttämään ja jätti lopulta myös lauantain kesken. Sunnuntaina virolainen oli kuitenkin suorastaan maagisessa iskussa ja nappasi voiton supersunnuntailta.

– On hyvin vaikeaa vetää tällaista viikonloppua yhteen, sillä sen ainoaksi positiiviseksi asiaksi jäi lopulta Ottin ja Martinin (kartanlukija Järveoja) osoittama hämmästyttävä vauhti, kun he yrittivät ottaa maksimaaliset pisteet supersunnuntailta, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul summasi.

Tänakin vauhti oli kieltämättä hämmästyttävää. Virolainen joutui ensimmäisenä autona tielle, mutta pudotteli jatkuvasti pohja-aikoja päätöspäivänä. Abiteboulilta kuultiin ylisanoja, kun sunnuntai tuli puheeksi.

– Heidän sunnuntaiaamunsa voi hyvin jäädä ralliautoilun historiaan, Abiteboul hehkutti.

Tänak osoitti sunnuntaina vauhtinsa. Tämä aiheutti tietysti korealaisvalmistajan leirissä ristiriitaisia tunteita; saadut maksimipisteet kelpasivat, mutta toisaalta ilmaan jäi kiusallinen kysymys siitä, mihin Tänak olisi voinut paremmalla onnella Puolassa yltää.

– Sitä voi vain kuvitella, jos asiat olisivat menneet heidän osaltaan toisin perjantaina, Abiteboul harmitteli.

Seuraavaksi rallin MM-sarja jatkuu kahdella hyvin samantyyppisellä kisalla kuin mitä Puolassa nähtiin. Latvia ja Suomi tarjoavat Puolan tapaan nopeiden sorakisojen haasteet.

– Me kaikki tietysti toivomme, että voimme iskeä takaisin tulevissa samankaltaisissa kisoissa, Abiteboul toivoi.

Tänakin sunnuntain esityksen lisäksi ilonaiheita Hyundai-leiriin toi myös Andreas Mikkelsen. Vaisun kauden ajanut norjalainen ajoi nyt kauden selvästi parhaan kisansa. Epäonni vei tosin hänenkin mahdollisuudet huipputulokseen.

– Andreas oli jo toimittamassa juuri sitä, mitä me kaipaamme kolmannelta autoltamme, kunnes yksi hieman rajumpi alastulo pilasi hänen mahdollisuutensa.

Thierry Neuville oli lopulta rallin yleiskilpailun neljäs ja supersunnuntain viides. Tiimipomo ei lähtenyt belgialaista liiaksi mollaamaan.

– Thierry teki sen, minkä hän pystyi tässä rallissa, minkä tiesimme hyvin haastavaksi jo etukäteen, ja hän kuitenkin edelleen johtaa kuljettajien MM-sarjaa, Abiteboul muistutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat