Hyundai-pomo oli jo hylännyt Jari Huttusen, mutta onneksi mieli vielä muuttui – ”Päätin, että hän on mennytttä”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin päällikkö Andrea Adamo oli jo kertaalleen päättänyt, että kiuruvetinen Jari Huttunen ei enää kuulu korealaistiimin tulevaisuuden suunnitelmiin. 

Huttunen ajoi Hyundain nuorten kuskien kehitysohjelmassa WRC2-luokkaa vuonna 2018, mutta tulokset eivät vastanneet kovia odotuksia. Aina vika ei missään nimessä ollut kuskissa, sillä myös Hyundai i20 R5:n kanssa riitti työmaata. Viime vuonna suunta kuitenkin kääntyi pikku hiljaa ylöspäin ja lopullisesti Huttunen nousi huipulle tällä kaudella. Koronavuonna 2020 Huttunen on ollut joka kerta R5-autojen luokassa kahden parhaan joukossa ja napannut yhteensä muhkeat kuusi luokkavoittoa.

Mutta vielä vuosi sitten Adamo oli sitä mieltä, että Huttunen on menneen talven lumia. Hyundain asiakaspuolen pomo Andrew Johns sai vielä italialaispomon pään kääntymään.

– Minä tein päätöksen 12 kuukautta sitten. Silloin päätin, että hän on mennyttä. Minua kuitenkin painostettiin, että häntä kannattaa vielä tukea. Se oli kisa kisalta -ajatus sen jälkeen, Adamo kertoo Dirtfishin sivuilla.

Katso alta Monzan MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

”Syväjäämies”-lempinimeä kantava Huttunen ei pidä itse meteliä tekemisistään, vaikka varsinkin tämän kauden suoritusten perusteella siihen olisikin varaa. Adamo on vaikuttunut, kuinka Huttunen on kääntänyt vastoinkäymiset menestykseksi.

– Olen vakuuttunut siitä, mitä hän on tehnyt ja miten hän on kääntänyt asian päälaelleen viime vuoteen verrattuna. Hän ei paljoa hymyile, eikä aiheuta isoja otsikoita välttämättä kuten vaikkapa Oliver (Solberg), mutta hän on nuori ja erittäin nopea kaveri, Adamo hehkuttaa.

– Hän osaa ehdottomasti ajaa kovaa. Olisi toki kiva nähdä häneltä enemmän hymyjä, mutta rehellisesti sanottuna minua kiinnostaa enemmän, miten hän käsittelee paineet, joita me hänelle annamme.

Adamo ei vielä suostunut paljastamaan, onko hän jo tarjonnut Huttuselle näyttöpaikkaa ensi kaudella myös WRC-auton ratissa. Huttusen manageri Marcus Grönholm kuitenkin paljasti viime viikolla, että suunnitelmia WRC-debyyttiin on olemassa.

– Jari toimii mekaanikkona rallien välissä, mutta hän ei tiedä, mikä seuraava ralli on. Jari on psyykkisesti kova kuski, mutta sitä myös vaaditaan, jos haluaa maailmanmestariksi, Adamo pyörittelee.

Lue myös: Marcus Grönholm paljasti Ylelle: WRC-talli suunnitellut suomalaislupaukselle näyttöpaikkaa

Huttunen ajaa tällä viikolla MM-kauden päätösrallissa Monzassa. Kiuruvetisellä on vielä mahdollisuus valloittaa WRC3-luokanmestaruus. Huttunen on taulukossa vain kaksi pistettä bolivialaisen Marco Bulaciaa perässä, mutta suomalaisella on yksi ralli vähemmän ajettuna. Lopullisissa pisteissä heikoin kisa tiputetaan pois. Huttunen on vahvoilla, sillä hän on ajanut luokassa kolme kisaa voittaen kaksi ja ollen kerran toinen.

Lue myös: Jari Huttunen sai kunnian testata Hyundain uutta ralliautoa ensimmäisenä (video)

Lue myös: Rallin MM-sarjalle erikoinen huipennus – saako Tommi Mäkinen täydellisen läksiäislahjan?

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat