Quantcast

Hyundai-pomo odottaa kovia tuloksia suomalaiskuskeiltaan – ”He ovat todistetusti nopeita”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi viikonloppuna ajettavassa Katalonian MM-rallissa nähdään rutkasti suomalaisedustusta.

Yksi mielenkiinnon kohteista on ehdottomasti WRC2-luokka, jossa Jari Huttunen ja Teemu Suninen ajavat tallikavereina uudella Hyundain Rally2-autolla.

Huttunen on tuttu mies Hyundain leiristä, mutta hiljattain yhteistyönsä brittiläisen M-Sport Fordin kanssa päättänyt Suninen ajaa korealaisvalmistajan kalustolla nyt ensi kertaa.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo luottaa, että suomalaiskuskit tuovat uudelle autolle tarvittavan tuloksen, jotta kilpurin myynti lähtee kunnolla käyntiin.

– Jari ja Mikko (kartanlukija Lukka) todistivat jo vauhtinsa asvaltilla voittamalla auton debyyttikisan Belgiassa. Olemme oppineet uudesta autosta paljon ensimmäisten rallien aikana. Uskon, että sen myötä Jari voi olla entistä paremmassa iskussa Espanjassa, Adamo povaa.

– Toivotamme myös Teemun ja Mikon (kartanlukija Markkula) lämpimästi tervetulleiksi talliimme Espanjassa. He ovat todistetusti nopeita. Heidän kokemuksensa on myös tärkeää automme kannalta, kunhan he pääsevät sen kanssa sinuiksi.

Suninen voitti reilu viikko sitten ajetun Suomen MM-rallin WRC2-luokan Volkswagen Polo R5:lla. Hyundain uusi kilpuri ei ole vielä näyttänyt kovinkaan suurta kyytiä, vaikka Huttunen Belgiassa voittikin. Tuo voitto tuli kuitenkin muiden kilpailijoiden keskeytysten myötä. Suomen rallissa Huttunen oli samalla autolla todella kaukana luokan kärkimiesten vauhdista.

– Suomi ei tosiaan mennyt suunnitelmiemme mukaan. Nyt tavoitteena on olla suorituskykyisiä heti avauspätkästä lähtien. On mukavaa palata asvaltille, sillä onhan meillä voitto alla Ypres-rallista. Siellä ainakin löysimme hyvän ajorytmin, joten toivotaan, että se auttaa meitä tässä kisassa, Huttunen miettii.

– Minusta tämä on paras mahdollinen kisa saada tuntumaa uuteen autoon, koska pitkissä mutkissa balanssia tarvitaan. Tämän vuoden kisassa on paljon uusia pätkiä, joten nuotitus on tärkeässä roolissa.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin ennakkovideo. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat