Hyundai-pomo naulasi tavoitteeksi tuplamestaruuden – Ott Tänakilla kova paikka uuden auton ratissa Monte Carlossa

Ott Tä: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak päätti viime kaudella rallin MM-sarjassa 15 vuotta vallinneen ranskalaisten valtakauden. Tänak ajoi ensimmäisen tittelinsä Toyotan väreissä, mutta tällä viikolla alkavalla uudella sesongilla ajohaalarien väri on muuttunut. 

Hyundain talliin siirtynyt Tänak on testannut kauden avaavaa Monte Carlon MM-rallia varten kahteen otteeseen. Ikoninen kisa on aina arvoituksellinen, eikä Tänakin tilannetta ainakaan helpota, että alla on uusi menopeli.

– Kausi alkaa ehkä kauden haastavimmalla rallilla. Meillä on vielä uusi tiimi ja uusi auto, mikä tekee hommasta vielä haastavamman. Ei ole koskaan helppoa aloittaa uudessa tallissa, mutta on tärkeää saada kaudelle hyvä startti ja saavuttaa joitain pisteitä, Tänak pohtii.

– Tähän aikaan vuodesta olosuhteet voivat olla Monte Carlon rallissa epävakaat. Paljon riippuu myös siitä, kuinka korkealla vuoristossa ajetaan. Alhaalla on usein kuivaa asvalttia ja sitten mitä korkeammalle mennään,  sitä jäisempää on.

Lue myös: Maailmanmestari Ott Tänak sai mitä tilasi – testasi liukkaissa olosuhteissa (video)

Hyundain tiimi saavutti viime kaudella pitkään jahtaamansa unelman valmistajien MM-tittelin muodossa. Nyt korealaisvalmistaja on tallipomo Andrea Adamon johdolla laittanut lisää pökköä pesään palkkaamalla Tänakin. Virolaisen lisäksi täyden kauden Hyundailla ajaa MM-hopeamitalisti Thierry Neuville, kun taas Sebastien Loeb ja Dani Sordo vuorottelevat kolmannessa autossa.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko, jolla Sebastien Loeb kertoo klassikkokisan haasteista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Olemme valmiita uuden kauden haasteisiin. Emme ole pitäneet kunnianhimoamme salassa. Tavoitteemme on laittaa paremmaksi viime kaudesta ja voittaa sekä kuljettajien että valmistajien mestaruus, Adamo jyrisee.

– Aina on tilaa kehitykselle. Me laitamme täyden keskittymisemme siihen, että voimme maksimoida automme luotettavuuden ja suorituskyvyn jokaisessa rallissa.

Lue myös: Ott Tänak aloitti Hyundai-pestin Neuvillen ja Loebin säädöillä – ”Tein vain pientä hienosäätöä”

Lue myös: Ott Tänak kieltäytyi maailmanmestarin etuoikeudesta – Kalle Rovanperä valitsi numeron 69

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö