Hyundai-pomo hehkuttaa suomalaissuojattejaan – ”Olemme vakuuttuneita heidän työmoraalista”

Jari Huttunen ja Antti Linnaketo
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin kehitysohjelmassa oleva Jari Huttunen palaa kartturinsa Antti Linnakedon kanssa tositoimiin torstaina käynnistyvässä Suomen MM-rallissa. Sardinian kisa jäi kaksikolta väliin ja ajohaluja onkin nyt rutkasti.

Huttunen juhli viime vuonna Jyväskylässä WRC2-luokan voittoa Skoda Fabian R5:n ohjaimissa. Nyt menopeli on vaihtunut Hyundaihin, mutta tavoite on varmasti jälleen voitto. Huttunen saa kovan haasteen muun muassa rallikomeetta Kalle Rovanperältä. Taistelu WRC2-luokassa tulee olemaan äärimmäisen tiukkaa.

– Haluan ajaa uskomattoman kisan kotiyleisön edessä. Olen todella luottavainen näissä olosuhteissa ja tiedän, että voimme ajaa todella kovaa soralla. Olemme oppineet tiimin kanssa paljon ja haluamme käyttää tätä oppia, jotta saamme Suomesta hyvän suorituksen, Huttunen sanoo Hyundain tiedotteessa.

– Kisa ei tule olemaan helppo, sillä kamppailu WRC2-luokassa tulee olemaan äärimmäisen kovaa.

Tiimipomo Michel Nandan luottaa, että Huttunen voi haastaa Skoda-kuskit, jotka perinteisesti ovat dominoineet luokan kilpailuja.

– On tosi mukavaa, että Jari ja Antti ovat takaisin kehissä ja vieläpä kotirallissaan. He olivat hyvässä iskussa Suomessa viime vuonna ja toivomme, että he voivat uusia suorituksensa, Nandan summaa.

– Olemme todella vaikuttuneet heidän työmoraalista tällä kaudella. Ensimmäiset kolme kisaa olivat heidän osaltaa osa oppimisprosessia. Luotamme, että he osaavat käyttää tätä oppia tutuilla teillä.

Hyundai i20 R5 ei ole ollut alkukaudesta tekniikaltaan tarpeeksi luotettava. Nähtäväksi jää, onko tiimi ja Huttunen saaneet auton siihen iskuun, että Skoda- ja Ford-kuskit on mahdollista lyödä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat