Quantcast

Hyundai-pomo hehkuttaa Huttusta – ”Odotan innolla, mihin he pystyvät Meksikossa”

Jari Huttunen ja Antti Linnaketo
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC2-luokassa nähdään jälleen Meksikossa suomalaisten välistä taistelua, kun Hyundailla paahtaa menemään Jari Huttunen ja Skodan tehdastallissa ensi kertaa Kalle Rovanperä. 

Huttunen kisasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa MM-sarjassa edellisessä osakilpailussa Ruotsissa. Tuloksena oli WRC2-luokan kuudes tila ja kaksi pohja-aikaa. Rovanperä puolestaan palaa rattiin ajettuaan viimeksi kauden avauksessa Monte Carlossa.

– Yleisesti ottaen olin ihan tyytyväinen Ruotsin ralliin ja auton suorituskykyyn. Toki siellä oli muutamia osa-alueita, joilla olisimme voineet parantaa, mutta myös paljon positiivista, jonka voimme ottaa mukaamme. Meksiko onkin minulle ihan uusi kokemus, sillä en ole ajanut siellä koskaan. Helppoa se ei varmastikaan ole, Huttunen summaa.

– Tavoitteena on ajaa ehjä kisa ja käyttää kisaa jälleen yhtenä isona paikkana oppia uutta. Toki haluamme myös osoittaa hyvää vauhtia, mutta WRC2-luokassa kisa on tosi kovaa.

Hyundain tallipomo Michel Nandan on tyytyväinen nuoren suomalaissuojattinsa aloitukseen korealaistiimissä.

– Olimme kaikki vaikuttuneita, miten Jari ja Antti (kartturi Linnaketo) lähestyivät Ruotsin rallia ja myös heidän suorituksensa teki vaikutuksen. Sen oli tarkoitus olla opinpaikka ensimmäisellä täydellä kaudella WRC2-luokassa, Nandan aloittaa.

– He näyttivät hyvää vauhtia ja tasaisuutta taistellen jatkuvasti top3-ajoista pätkillä. Meksiko antaa heille jälleen oppia ja tällä kertaa soralta. Odotamme innolla, mihin he pystyvät, Nandan jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat