Quantcast

Hyundai paljasti kuljettajansa Katalonian MM-ralliin

Hyundai Motorsport lähtee odotetulla kuljettajakokoonpanolla Katalonian MM-ralliin, joka ajetaan reilun kuukauden kuluttua.
Dani Sordo
Dani Sordo ajoi kolmanneksi vuoden 2021 Katalonian MM-rallissa. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai vahvisti, että Dani Sordo ajaa tiimin kolmosautoa asvalttirallissa, joka on hänelle samalla kotikilpailu. Tallin ykköstähdet Ott Tänak ja Thierry Neuville osallistuvat kauden jokaiseen ralliin ja ovat näin mukana myös Espanjassa.

Hyundai kilpaili samalla kolmikolla myös viime viikonlopun Kreikan MM-rallissa ja saalisti jättipotin. Talli otti historiansa ensimmäisen kolmoisvoiton rallin MM-sarjassa, kun Neuville ajoi ykköseksi, Tänak toiseksi ja Sordo kolmanneksi.

Sordo osallistuu tällä kaudella ensimmäistä kertaa asvalttiralliin Kataloniassa. Kilpailu on espanjalaiselle tämän vuoden neljäs MM-osakilpailu ja todennäköisesti myös viimeinen.

Sordo on tehnyt tasaista jälkeä silloin, kun on saanut ajovuoron Hyundain kolmosautossa: hänellä on peräti viisi perättäistä kolmossijaa edellisistä MM-ralleistaan.

– Muutama kuljettaja keskeytti edeltämme, minkä myötä sijoituksemme parani. Mutta en tehnyt yhtäkään virhettä, Sordo kertoi Kreikan Akropolis-rallin jälkeen.

Kuvaavaa on se, että Sordo on tänä vuonna kerännyt kolmessa ajamassaan rallissa yli kaksi kertaa enemmän MM-pisteitä kuin nuori Oliver Solberg, joka ajaa suurimman osan kisoista Hyundain kolmosautolla.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Solberg on osallistunut tänä vuonna seitsemään MM-ralliin Hyundain Rally1-autolla ja starttaa seuraavan kerran Uuden-Seelannin MM-ralliin syyskuun lopussa.

Katalonian MM-ralli ajetaan 20.-23. lokakuuta. Sen jälkeen ohjelmassa on enää Japanin MM-osakilpailu marraskuussa.

Katso rallin MM-sarjan kalenteri täältä.

Katso alta kooste Hyundain kolmoisvoittoon päättyneestä Kreikan MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat