Rallin MM-sarjan kuskimarkkinoilla kuhinaa: Hyundai lukitsi kokoonpanonsa

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli ilmoitti keskiviikkona, että nuori Oliver Solberg sekä espanjalaiskonkari Dani Sordo jakavat tehdastiimin kolmatta Rally1-autoa ensi kaudella.

Jo aiemmin Hyundai on varmistanut, että supertähdet Ott Tänak ja Thierry Neuville jatkavat korealaisvalmistajan riveissä monivuotisella sopimuksella.

Sekä Solbergin että Sordon sopimuksia osattiin odottaa. Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg korvaa M-Sport Fordin talliin siirtyvän Craig Breenin. M-Sport julkisti aiemmin keskiviikkona Breenin kaksivuotisen kontrahdin.

– Tämä on minulle unelmien täyttymys. On hienoa päästä jakamaan kolmatta autoa Danin kanssa. Hänellä sekä muilla tallikavereillani on valtavasti kokemusta, josta voi ottaa oppia. Olen vasta 20-vuotias, joten onhan tämä mielettömän iso askel urallani, Solberg hehkuttaa.

Solbergin kulunut kausi on ollut hankala, kun valtaosa kisoista on päättynyt keskeytyksiin. Suomen MM-rallissa nuorukainen rysäytti viime viikonloppuna rajusti ulos tieltä. Solbergin paras tulos WRC-auton ratissa on Rovaniemen MM-rallissa saavutettu seitsemäs tila helmikuussa.

Sordo on edustanut Hyundain tiimiä siitä lähtien, kun korealaisvalmistaja tuli MM-sarjaan vuonna 2014. Hyundai-urallaan espanjalainen on napsinut kaksi voittoa ja yhteensä 13 palkintosijaa.

– Olen sanonut monesti, että Hyundai Motorsport on kuin perhe minulle. Olenkin siis tyytyväinen, että saan jatkaa Hyundailla uraani, kun MM-sarja siirtyy uuteen hybridiaikakauteen. Olemme työskennelleet monta vuotta yhdessä ja jakaneet monia tärkeitä hetkiä, Sordo mehustelee.

Solbergin ja Sordon sopimusten myötä tilanne suomalaiskuskien osalta vaikeutui huomattavasti. Jari Huttusen ja Teemu Sunisen tie ainakin Hyundain tehdastalliin on toistaiseksi tukossa.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat