Hyundai-kuljettajalle tonnin sakot MM-rallissa

Sardinian MM-rallin tuomaristo on mätkäissyt sakon Hyundain Dani Sordolle.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sordo ajoi rajusti ulos kilpailun neljännellä erikoiskokeella perjantaina. Hyundain Rally1-auto putosi rinteeltä keula edellä alas, mutta katsojien avustuksella auto saatiin takaisin pyörilleen, ja Sordo pääsi jatkamaan matkaa.

Tuomariston lauantai-iltana antaman päätöksen mukaan Sordon niin sanottu FHR-laite ei ollut asemoitu oikein turvavöihin. FHR-laite tukee kuljettajan päätä ja niskaa.

Sordo kertoi tuomariston kuulemistilaisuudessa, että hän oli kiinnittänyt turvavyöt ja pistänyt FHR-laitteen oikeaan asentoon. Erikoiskokeen lopussa laite meni kuitenkin väärään asentoon turvavöiden alla.

Tuomaristo tutki tapauksen videomateriaalin perusteella. Päätöksessä kerrotaan, että laite oli todellakin siirtynyt väärään asentoon ennen maalia Sordon kuvailemalla tavalla.

Tuomaristo tulkitsi, että kyseessä oli sääntörikkomus. Tämän vuoksi espanjalaiselle langetettiin tuhannen euron sakko, joka hänen pitää maksaa 48 tunnin sisään päätöksen antamisesta.

Sordo on Sardinian MM-rallissa viidentenä ennen sunnuntain erikoiskokeita. Hän jäänyt kärjestä kuusi ja puoli minuuttia.

Sorakilpailua johtaa Hyundain Thierry Neuville ennen tallitoveriaan Esapekka Lappia (+36,4). Toyotan Kalle Rovanperä on kolmantena vajaan kahden minuutin päässä kärjestä.

Kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina Sardiniassa ajetaan neljä erikoiskoetta.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin perjantaiaamupäivän tapahtumista. Videolla näkyy Sordon ulosajo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat