Hyundai-kuljettaja Dani Sordo aloittaa MM-rallikautensa vasta maaliskuussa

Dani Sordo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain espanjalaiskuljettaja Dani Sordo aloittaa kisakautensa vasta rallin MM-sarjan kolmannesta osakilpailusta.

Espanjalaislehti Marcan mukaan Sordo seuraa sivusta kauden avaavan Monte Carlon MM-rallin ja Ruotsin osakilpailun – kuten tänäkin vuonna. Näin ollen Thierry Neuville, Toyotalta siirtyvä maailmanmestari Ott Tänak ja ranskalaiskonkari Sebastien Loeb edustaisivat Hyundaita kauden 2020 kahdessa ensimmäisessä rallissa.

Sordo puolestaan ajaa Hyundain kolmatta WRC-autoa Meksikon sorakilpailussa maaliskuussa. Sen jälkeen Sordon ohjelmaan kuuluvat Argentiinan, Portugalin, Sardinian ja Turkin MM-sorarallit.

Marcan mukaan Sordo osallistuu syksyllä vielä kahteen MM-asvalttiralliin – espanjalainen kilpailee lokakuussa Saksassa sekä marraskuussa kauden päätösrallissa Japanissa.

Hyundai-kuljettajista Neuville ja Tänak ajavat kauden kaikki MM-rallit. Sordo ja yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb puolestaan jakavat tallin kolmatta autoa.

Mikäli Marcan tiedot pitävät paikkansa, Loebin ohjelmassa olisivat Monte Carlon, Ruotsin, Kenian, Suomen, Uuden-Seelannin ja Walesin MM-rallit. Loeb on tosin sanonut aiemmin, ettei hän välttämättä halua kilpailla vauhdikkaassa Suomen osakilpailussa.

Mahdollista on, että Hyundai kierrättää muitakin kuljettajia kolmannessa autossaan kaudella 2020. Tänä vuonna Hyundain rotaatiossa oli peräti viisi kuskia: Neuville, Sordo, Loeb, Andreas Mikkelsen ja Craig Breen.

Hyundai pohtii parhaillaan mahdollisuutta niin sanotulle satelliittitiimille, joka mahdollistaisi osakilpailuissa neljän WRC-auton ajattamisen. Tallipäällikkö Andrea Adamo on sanonut, että tiimi haluaisi jatkaa yhteistyötä Mikkelsenin ja Breenin kanssa.

Lue myös: Hyundailta satelliittitalli ensi kaudella rallin MM-sarjaan? – ”Keksin aina uusia juttuja”

WRC-tallit ovat aloittaneet valmistautumisensa ensi kauteen. Katso alta video Sebastien Ogierin ensimmäisestä testistä Toyota Yaris WRC-autolla. 

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja