Hyundai kasvatti Turkissa MM-johtoaan valmistajien sarjassa – ”Se on ainoa positiivinen puoli tästä kisasta”

Andreas Mikkelsen oli Turkissa kolmas. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain rallitalli kasvatti MM-johtoaan valmistajien sarjassa sunnuntaina päättyneessä Turkin MM-rallissa. Korealaisvalmistajan etumatka ennen Toyotaa on 19 pistettä, kun ajamatta on kolme osakilpailua.

Norjalaiskuski Andreas Mikkelsen toi Turkissa Hyundai i20 WRC:n maaliin kolmantena ja espanjalaiskonkari Dani Sordo viidentenä. Tiimipomo Andrea Adamo oli kuitenkin kaikkea muuta kuin tyytyväinen viikonlopun antiin.

– Ei voi kuin sanoa, että tämä oli kova ralli meille. Emme me tällaista tulosta toivoneet. Hankalan perjantain jälkeen pyysin väeltäni vain, että he tekisivät mahdollisimman hyvän tuloksen, että saamme ne valmistajien pisteet, mitä otettavissa on. Kiitos kaikille, että he ymmärsivät näkökulmani, Adamo totesi.

– Se että kasvatimme johtoasemaamme MM-sarjassa on ainoa positiivinen puoli, mitä voimme tästä rallista ottaa mukaamme.

Pahin pettymys Hyundaille oli Thierry Neuvillen ulosajo lauantaina, jonka myötä MM-tittelistä taisteleva belgialainen jäi kahdeksanneksi. Neuvillen ero MM-sarjaa johtavaan Toyotan Ott Tänakiin on 30 pistettä.

– Viikonloppu oli kiistatta pettymys. Lauantaiaamuna oli paljon pölyä ja ajoin vaistoni mukaan, jonka myötä päädyimme ojaan. Hävisimme neljä minuuttia. Se teki loppurallista  vaikean. Sen jälkeen keskityimme vain ottamaan pisteitä Power Stagelta. Annoin ihan kaikkeni, Power Stagella toiseksi sijoittunut ja neljä ylimääräistä MM-pistettä saalistanut Neuville summasi.

Hyundain leirissä onnellisin mies lienee Mikkelsen, joka otti kauden kolmannen palkintosijansa.

– Meidän kannalta ralli oli hyvä. On mukavaa olla jälleen podiumilla. Yritimme koko kisan ajan vain keskittyä siihen, että pysymme poissa ongelmista. Samalla yritimme pitää mahdollisimman kovaa vauhtia. Onnistuimme mielestäni hyvin, Mikkelsen sanoi.

– Varsinkin aamupäivän erikoiskokeilla olimme nopeita, mutta iltapäivän lenkeillä emme niinkään. Siihen meidän on keskityttävä jatkossa. Saimme kuitenkin otettua paljon pisteitä tiimille ja se on kaikkein tärkeintä, norjalaiskuski jatkoi.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö